Merel van Drueten in de aanval voor Foreholte.
Merel van Drueten in de aanval voor Foreholte. Foto: pr.

Net niet voor Foreholte tegen E&O

Sport Voorhout

Voorhout •De wedstrijd van Foreholte tegen E&O was een spannende, waarin de tegenstander graag de grenzen fysiek opzocht. De thuisploeg verloor nipt met 30-31.

E&O nam het initiatief en kon makkelijk tot scoren komen. Het duurde lang voordat Foreholte de eerste bal in het net gooide, inmiddels al met vier punten achter. Na tien minuten ging Foreholte aan de slag om de achterstand in te halen. De laatste tien minuten van de eerste helft liepen gesmeerd, meer grip op de aanvallen en zelf meer tot kansen komen en afmaken. Ook al werd er flink geduwd en getrokken, maar de doorbraken van Foreholte waren sterk genoeg om dan nog tot scoren komen. Bij rust stond het 14-15.

Laatste kans

Een aantal mooie acties bracht Foreholte na de pauze voorbij E&O. Na de time-out van de tegenstander ging het echter mis. Een voorsprong van vijf doelpunten werd langzaam weggegeven. Ineens ging er van alles mis. Ballen over de zijlijn, kansen missen en minder sterk in de dekking waren oorzaak van deze terugval. Foreholte kon het geweld van E&O doorbreken en kwam bijna op een gelijk stand. Met nog twintig seconden in balbezit om gelijk te maken werd het schot op het goal gestopt.