Een verhaalgroep te begeleiden: wat wil jíj vertellen? | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Welke verhalen vindt u de moeite van het vertellen waard?
Welke verhalen vindt u de moeite van het vertellen waard? (Foto: pixabay)
Teylingen

Een verhaalgroep te begeleiden: wat wil jíj vertellen?

Teylingen • Verhalen en levenservaring hebben we allemaal. Vertellen van verhalen uit het eigen leven is voor veel mensen een plezierige activiteit. Wie zijn verhalen deelt, krijgt er veel voor terug: gehoord worden, nieuwe contacten, verrassende inzichten. Vertellen kan over vroeger gaan maar ook over nu en straks. Bovendien; luisteren naar het verhaal van buurtgenoten, kan heel interessant zijn. Binnenkort start Welzijn Teylingen met verhalengroepen in Teylingen. Mensen die het leuk vinden om zo'n groep te begeleiden kunnen zich aanmelden voor de gratis introductiemiddag. Tijdens deze middag wordt duidelijk wat een verhalengroep is en wat er komt kijken bij het begeleiden van een groep?

De gratis introductiemiddag is op donderdag 20 februari, van 13.30 tot 16.30 uur in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1). De introductiemiddag is bedoeld voor iedereen met warme interesse in de levenservaring en verhalen van gewone mensen.Voor iedereen met talent, tijd en zin om in groepsverband verhalen van buurtgenoten te laten klinken en blinken. Aanmelden voor de introductiemiddag kan via de websiteagenda op www.welzijnteylingen.nl. Bij vragen, neem contact op Manon van der Kroft via 0252-231805 of via info@welzijnteylingen.nl.

Vervolgtraining

Voor diegene die tijdens de introductie enthousiast zijn geworden biedt Welzijn Teylingen in het voorjaar een korte vervolgtraining aan om aankomende begeleiders op weg te helpen. In de eerste periode van een verhalengroep loopt een medewerker van Welzijn Teylingen een tijdje mee met de nieuwe begeleiders om zo een goede start te creëren. De introductiemiddag en training worden georganiseerd door Stichting Welzijn Teylingen in samenwerking met Platform Levensverhalen. Meer informatie is te lezen op: www.stichtinglevensverhalen.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>