Heren 1 op de kampioensfoto met jonge supporters.
Heren 1 op de kampioensfoto met jonge supporters. Foto: pr.

Handbalheren van Foreholte kampioen

Voorhout • Het eerste herenteam van Foreholte werd op zaterdag 15 februari kampioen door in eigen huis Oliveo te verslaan. Door dit resultaat spelen ze volgend seizoen in de Hoofdklasse.

De dames van Foreholte speelden even daarvoor een uitwedstrijd in Breedzand. In de kop van Noord-Holland troffen ze in ZAP een gelijkwaardering team met een enkele schutter die boven de rest uitsteekt. Bij Foreholte zou de collectiviteit het moeten doen, iets wat afgelopen weken wat werd gemist. In deze competitie zijn er duidelijk verschillen tussen de top twee en de rest maar daaronder is het aan elkaar gewaagd. De start bij Foreholte was weer eens zoals vorige weken. Niet helemaal geconcentreerd in de dekking, toch laten schieten, en aanvallend kansen missen of afspeel fouten. Het duurde dus even voordat de motor van Foreholte warm was. Een achterstand van vier doelpunten werd langzaam weggewerkt en zo was het na vijftien minuten weer gelijk. De score ging om en om maar duidelijk was dat er bij ZAP maar één dame voor de dreiging zorgde.

Gelijkmaker in de laatste seconden

Na de rust werd deze netjes uit het spel gehouden door mandekking. Helaas bleven kansen aan de kant van Foreholte af en toe onbenut en liepen ze de ruimtes voorbij. Veel op de paal, zeven meter missen en wat vaker in ondertal nekte Foreholte op de beslissende momenten. Met nog vijf minuten op de klok staat het gelijk, maar weet ZAP op voorsprong te komen. Met nog 30 seconde weet Foreholte de bal te veroveren en speelt toe na een laatste kans. Vijf seconde voor tijd valt de gelijkmaker, 29-29, waardoor de bezoekers met een punt terug naar Voorhout gingen.