Ter Leede opnieuw ten onder tegen RVVH

Sassenheim • Na de eerdere nederlaag in de thuiswedstrijd heeft Ter Leede Vrouwen 1 opnieuw verloren. De wedstrijd in Ridderkerk eindigde in 1-0.

Door een blessure bij aanvoerder Kitty Susan was trainer Hassan Azoum genoodzaakt zijn elftal gewijzigd het veld in te sturen. Na het beginsignaal ontspon zich een wedstrijd waarin duidelijk was dat beide elftallen niet wilde verliezen. Veel duels op het overvolle middenveld, veel balverlies aan beide zijden. Ondanks verwoede pogingen lukte het Ter Leede niet om de voorwaartsen te bereiken en als dit al het geval was dan kon hier nauwelijks een vervolg aan worden gegeven. Er waren dan ook nauwelijks kansen voor beide doelen. Kort voor rust werd de wedstrijd beslist toen linksachter Malou Postel de bal ongelukkig op haar arm kreeg en de scheidsrechter niets anders kon doen dan RVVH een strafschop toekennen. Keepster Wendel van Riemsdijk keerde deze in eerste instantie met haar voet, maar de speelsters van RVVH reageerden hier veel attenter op dan de speelsters van Ter Leede en konden de bal in tweede instantie als nog tot doelpunt promoveren.

Veldoverwicht

De tweede helft gooide Ter Leede alles op de aanval en drong RVVH ver terug op eigen helft. De ploeg uit Riderkerk bleef in de spaarzame uitvallen wel dreigend maar konden geen potten breken. Ook Ter Leede had ondanks het veldoverwicht problemen om tot kansen te komen. Veelal werd door het overvolle centrum geprobeerd door de RVVH muur te komen. waar aanvallen via de vleugels tot meer kansen hadden geleid. Volgend weekend hebben de vrouwen van Ter Leede 1 vrijaf en kunnen zich weer opladen voor de resterende wedstrijden van het seizoen.