Bollenstreekderby onbeslist

Met een magistrale trap wist Jeffrey Bok in de 63e minuut de achterstand goed te maken die de thuisploeg in eerste helft had opgelopen. Hierna hoopte het thuispubliek op meer, maar gescoord werd er niet meer door Ter Leede en FC Lisse en dus haalden beide ploegen maar één punt.

Ter Leede speelt met rouwbanden wegens het overlijden van Aad Luijk in december 2019 en na de minuut stilte start de thuisploeg in dezelfde samenstelling als tegen VVSB, alleen nu met doelman Clé Vos de Mooij onder de lat. In de derde minuut worden Toon Zwetsloot en Ayoub Ait Afkir na een botsing behandeld. Ait Afkir moet het veld verlaten en wordt vervangen door Jaap Zwetsloot.

Op achterstand

De thuisclub speelt tegen de strakke wind in, maar heeft daar in de opbouw minder last van dan FC Lisse. Al in de zevende minuut geeft rechtsback Jordly Petronia voor, maar Robert Steemers kan net niet profiteren. FC Lisse gaat iets meer aandringen, maar de Sassenheimers krijgen de eerste echte kans. Uit een combinatie Ian van Otterlo en Jeffrey Bok komt de bal bij Robert Steemers en hij speelt hard in op Joey van den Berg. De spits staat vrij op de doellijn, maar raakt de bal verkeerd, misschien omdat hij net iets te veel gehinderd wordt.

In de 36ste minuut valt het doelpunt aan de andere kant. Door balverlies kan FC Lisse overnemen en na een assist van Jaap Zwetsloot kan Koylu raak schieten. Dat komt even aan bij Ter Leede, dat voor rust geen potten meer kan breken.

Goal van Bok

Ongewijzigd komen de ploegen de kleedkamer uit en het eerste wapenfeit is voor Ter Leede met een schot van Robert Steemers dat Joey van den Berg nog met het hoofd beroerd. Dan breekt het moment aan waarin Jeffrey Bok laat zien dat hij weer helemaal terug is. Hij laat FC Lisse-doelman Erik Cummins kansloos (1-1).

Hierna slaan beide coaches aan het wisselen. Ter Leede wil nog wel meer, dringt aan, maar stuit op keeper Cummins. In de 95ste minuut kan een vrije trap net buiten de zestien meter nog een verandering in de stand brengen, maar het schot van Ian van Otterlo gaat over.

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Jordly Petronia, Mike Boelee ©, Dirk Hoekstra ( 52' geel), Mounir Darrazi, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot ( 67' Jonathan Robertson), Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (73' Omar Limon), Robert Steemers.

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins ©, David Verwey, Lars Rauws , Ayoub Ait Afkir (12' Jaap Zwetsloot), Tom Noordhoff (52' geel, 68' Oussama Siali) Tom Duindam (83' Luca Tarani), Boyd Stevens, Jeffrey Klijbroek, Moubarak Adouch (59' geel), Kubilay Koylu, Jeffrey Antonio Perez Stoof.