Nina Bakker en Wessel van Velzen hebben de zwarte band behaald.
Nina Bakker en Wessel van Velzen hebben de zwarte band behaald. Foto: pr.

Zwarte banden voor Nina en Wessel

Sport Voorhout

Nina Bakker en Wessel van Velzen hebben zaterdag 15 februari samen het examen voor hun zwarte band judo gedaan. Ten overstaande van familie en vrienden moesten zij om 12.00 uur de tatami betreden in Spijkenisse.

Beide judoka's begonnen ruim dertien jaar geleden met judo. Toen nog onder leiding van Jan Barends de laatste jaren onder leiding van Johan Zagers. Wessel heeft nog een tijdlang wedstrijdjudo gedaan en werd ooit tweede van Zuid-Holland met een teamtoernooi. Nina is al een aantal jaar een vaste scheidsrechter op de club en is nauw betrokken bij de huidige wedstrijdgroep en organisatie van het jaarlijkse judokamp.

Na maanden van voorbereiding voor dit examen was het afgelopen zaterdag dan zover. Onder het oog van een driekoppig examencommissie moesten zij een verplichte demonstratie (kata) laten zien. Hierna werd hun kennis en kunde getest met betrekking tot de werptechnieken en controle technieken op de grond.

Geen moment kwamen ze in de problemen. Ze slaagden ruim voor hun uitvoering van het kata. Ook voor de werptechnieken als voor de grondtechnieken kregen ze een hoog cijfer. Het leverde hen allebei de zwarte band op.

Uit de krant