Jojan Froeling bereikt na vijf dagen klimmen, samen met zijn zoon, de top van de Kilimanjaro. | Foto: pr
Jojan Froeling bereikt na vijf dagen klimmen, samen met zijn zoon, de top van de Kilimanjaro. | Foto: pr Foto: pr.

Huisarts Froeling beklimt Kilimanjaro voor goede doelen

Algemeen Warmond

Warmond • Huisarts Jojan Froeling nam vlak voor Kerst afscheid van Warmond. Hij vroeg een donatie voor twee goede doelen. De opbrengst was ruim 7.000 euro. Froeling dankt de bewoners van Warmond heel hartelijk voor de bijdrage. Van het bedrag is 1.800 euro bestemd voor Tweega Medica (organisatie die Nederlandse artsen naar de armste delen van Afrika uitzendt) en maar liefst 5.500 euro gaat naar War Child.

Door Piet de Boer

Hij is net terug uit Tanzania waar hij samen met zoon Hidde een aantal ziekenhuisjes bezocht, maar ook de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5895 meter hoog), beklom als sponsorbeklimming voor War Child. De groep van 25 deelnemers ging in vijf en een halve dag omhoog en in twee dagen weer naar beneden. De accommodatie was zeer sober. Ze brachten de nacht door in eenvoudige tentjes op grote hoogte.

Liederen trance

De laatste etappe van acht uur (1500 meter) begon 's nachts in het donker. De 'porters' (dragers) die de tenten vervoerden, zongen Afrikaanse liederen. Froeling genoot: ''Ik liep daardoor in een soort trance.'' 

Lees verder in De Teylinger van woensdag 19 februari.

Uit de krant