Vrijwilligers gezocht voor ontvangen toeristen op de bollenvelden | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Vrijwilligers gezocht voor ontvangen toeristen op de bollenvelden

Regio • De bollenvelden zijn niet aangelegd voor de toerist, maar voor de productie van bollen. Het is privé-terrein waar een economisch waardevol product op wordt geteeld. Met vrijwilligers worden de bezoekers bij de velden opgevangen en krijgen zij uitleg over de teelt, hoe zij de mooiste foto kunnen maken of waar zij wél (tegen betaling) velden kunnen betreden.

Het toeristenseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent een drukte van belang in de Duin- en Bollenstreek. En geïnspireerd door de kleurrijke plaatjes die via Instagram de hele wereld overgaan willen bezoekers ook zo’n fantastische selfie maken. En daar wringt hem de schoen.

Vrijwilligers

Vorig jaar is de campagne Enjoy the Flowers, Respect our Pride gelanceerd. Deze campagne richt zich op het bewust maken van toeristen om met respect de velden te betreden. Op diverse bollenvelden zijn in de drukste weekenden van april de vrijwilligers te vinden die de bezoekers opvangen. 

Nu is het campagneteam op zoek naar vrijwilligers. De belangrijkste eis: je moet het leuk vinden om met toeristen te praten én op bijzondere plekken in de streek op de velden te staan. Het is handig als je een vreemde taal spreekt, je kan zoveel keren meedoen als je wilt (maar tenminste één dagdeel) en wat kennis van de bollenteelt is handig. De vrijwilligers staan altijd in paren van twee, dus je kan je ook samen opgeven. Opvallende hesjes worden verstrekt, er is een startbijeenkomst en vrijwilligers kunnen rekenen op een bedankje. 

Aanmelden kan via peter@flowerscience.nl of https://www.flowerscience.nl/event/enjoy-the-flowers-respect-our-pride 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>