Zonnepanelen op huurwoningen Stek | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Johan van Buren (r) van Stek helpt deze huurder symbolisch een handje. Die laat zonnepanelen op het dak van zijn woning plaatsen.
Johan van Buren (r) van Stek helpt deze huurder symbolisch een handje. Die laat zonnepanelen op het dak van zijn woning plaatsen. (Foto: pr.)
Teylingen

Zonnepanelen op huurwoningen Stek

Teylingen • Woonstichting Stek heeft begin dit jaar 200 huurders in Teylingen een aanbieding gedaan om zonnepanelen te plaatsen. Totaal ontvangen 700 huurders een voorstel op maat van leverancier Ecorus. De eerste panelen zijn begin februari op de daken gezet. “Met het plaatsen van zonnepanelen kunnen huurders geld besparen op de energierekening en dragen we bij aan een beter milieu”, zegt Hans Al, bestuurder van Stek. 

Uitbreiding van het aantal zonnepanelen past in de duurzaamheidsstrategie van Stek. Het is een van de manieren waarop huurders de energierekening betaalbaar kunnen houden. “Huurders betalen een bijdrage van 2,70 euro per paneel per maand, maar besparen altijd”, benadrukt Al. “Bij zes panelen bespaart een huurder ongeveer 15 euro per maand”.

Eerste panelen aangesloten

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels bij de huurders geïnstalleerd. Ondanks het schrale zonnetje zagen de huurders gelijk het rendement. “De dagen lengen dus dat wordt alleen maar beter”, zegt directeur van Ecorus, Bauke Bakker. “Ecorus helpt woningcorporaties met het verduurzamen van woningen door het plaatsen van zonnepanelen. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak die aansluit bij de werkwijze van de corporatie.” Iedere huurder krijgt een individueel aanbod, kan precies zien hoeveel zonnepanelen erop de woning passen en in een persoonlijke online omgeving zien wat de besparing op de energierekening is.

Installatie

Gecertificeerde installateurs verzorgen het plaatsen van de zonnepanelen. Bakker: “Het duurt maar een halve dag per woning en de meeste werkzaamheden vinden buiten de woning plaats”. Als iedereen meedoet plaatst Ecorus ruim 4.000 panelen bij huurders van Stek in Teylingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>