Friso Bouwmeester en Gijs Verbeek.
Friso Bouwmeester en Gijs Verbeek.

Waardering van Gault&Millau voor Chef-kok Gijs Verbeek van Restaurant Dutch!

Algemeen

Aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee ligt Restaurant Dutch!. Een ‘parel’ aan de Noordzeekust met gezellige ambiance, life cooking met open keuken en verwarmd buitenterras. Een prachtig restaurant met zicht op de branding en het gevoel van de warme beleving van het restaurant. Hier komen smaak en gastvrijheid samen in een team van gepassioneerde mensen, aangevoerd door restaurantmanager en gastheer Friso Bouwmeester èn chef-kok Gijs Verbeek.

Gijs Verbeek kent een rijke culinaire ervaring bij sterrenrestaurants in de Randstad.
Jaap Liethof, algemeen directeur van de Hotels van Oranje wist dit gastronomische talent voor Restaurant Dutch! te winnen en haalde hem naar Noordwijk.
Dit werd al snel eind 2019 beloond door de toonaangevende Restaurantgids Gault&Millau met een lovende recensie en eerste koksmuts als waardering voor de hoogstaande culinaire kwaliteiten van de chef-kok. Restaurantmanager Friso Bouwmeester en chef-kok Gijs Verbeek zorgen er met hun teams voor dat gasten optimaal genieten. Friso heeft al veertien jaar ervaring in meerdere Restaurants van Oranje opgebouwd en voelt zich als de spreekwoordelijke vis in het water op de locatie waar hij al vijf jaar als gastheer en manager de scepter zwaait.

Lokale en regionale kwaliteitsproducten

Vele vaste gasten hebben de weg naar Restaurant Dutch! gevonden en keren er met zekere regelmaat terug. Het restaurant staat bekend om eerlijke dagverse streekproducten waar de chef-kok en zijn team tijdens het bereiden een speelse ‘Touch of Dutch!’ aan de gerechten toevoegt. Leveranciers zijn onder andere keurslager Krijn van der Bent met bijvoorbeeld weiderund uit de regio en kaasspecialist Peter den Elzen. Gijs is liefhebber van mooie kwaliteitsproducten. “Ik houd van de duurzame keuken. Gerechten met een prachtige saus die de smaak van vis en vlees benadrukken. We willen graag onze signatuur gerechten laten zien en proeven zoals bijvoorbeeld een combinatie met een Hollands accent als een boterbabbelaar of echte stroop.”


Spectaculaire beleving

Friso Bouwmeester is voor velen het gezicht van Restaurant Dutch!. Als gastheer zorgt hij ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Hij weet wat zijn vaste gasten willen, kent hun wensen en weet nieuwe gasten met zijn vakmanschap voor zich te winnen. “Samenwerken met Gijs is heel inspirerend”, zegt hij enthousiast. “Gijs creëert de mooiste gerechten nadat wij samen de grote lijnen hebben uitgezet. Bij ons gaat het om de totale beleving; life cooking, warme gastvrijheid, optimale service, smaakvolle gerechten en heerlijke wijnen. Mensen moeten zich thuis voelen. De entourage moet kloppen. Kwaliteit en service van hoog niveau in een prettige, informele sfeer. Spannende gerechten tegen een aantrekkelijke prijs. Een groot deel van onze gerechten wordt aan tafel bereid en dat zorgt voor het ‘wow-effect. Zoals het flamberen en het bereiden van Stroganoffsaus aan tafel. Dat geeft extra dimensie.’’ 

Zeetong

Speciaal voor de liefhebbers van de klassieke keuken heeft Dutch! de woensdagavond uitgeroepen tot ‘Zeetong-avond’. ‘Wij merkten dat onze gasten naast onze specialiteiten nog steeds genieten van vertrouwde en klassieke producten’, vertelt Gijs. ‘Van een mooie zeetong op klassieke wijze bereid. Natuurlijk staat deze op de kaart, maar om onze gasten te plezieren staat de Noordzeetong op woensdag extra in de aandacht en serveren wij ‘Tong à la meunière’
voor een hele aantrekkelijke prijs à € 29,50 – normaal à € 42,50.

Verrassingsmenu

Zowel Friso als Gijs willen nog meer gasten van Restaurant Dutch! laten genieten en hen laten kennismaken met een keur aan producten. “Daarom introduceren we speciaal voor de zondagavond het ‘Surprise diner’, vertelt Friso met trots. “Dit ‘Surprise diner’ wordt vanwege het 35-jarige bestaan van de Hotels van Oranje dit jaar, aangeboden voor een jubileum prijs vanaf
€ 35,00. Gasten die iets bijzonders willen eten, mogen per tafel hun wensen kenbaar maken voor een drie-, vier- of vijfgangenmenu en Gijs en zijn team creëren dan een verrassingsmenu”.

Chef-kok Gijs Verbeek vult hem lachend aan. “Dat wordt een echte verrassing. Elke week kopen we prachtige ingrediënten van Hollandse bodem. Iedere week ook zeer gevarieerd. Op die manier kunnen we iets speciaals aanbieden. Aangevuld met klassieke wijnen èn wijnen uit de nieuwe wereld maken we er iets moois van. Wij weten dat onze vaste gasten dat zeker waarderen, maar ook nieuwe gasten zijn welkom om zich op deze bijzondere culinaire manier te laten verrassen.’ 

Restaurant Dutch!

Koningin Wilhelmina Boulevard 31 

2202 GV Noordwijk

Open woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur
 Reserveringen via dutchnoordwijk.nl, resengo.nl of 071 367 6854




Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant