Teylingen verliest bij HVV

Sassenheim • Teylingen is er gistermiddag niet in geslaagd een resultaat te boeken bij de Koninklijke HVV. In Den Haag gingen de Sassenheimers met 1-0 onderuit en daalde het naar een twaalfde plaats op de ranglijst.

In een wedstrijd die op kunstgras gespeeld werd, stond Teylingen de eerste helft onder flinke druk en mocht het doelman Wessel Zonjee dankbaar zijn dat het slechts bij 1-0 bleef. Op een corner in de veertiende minuut had de goalie echter geen antwoord op de kopbal van HVV verdediger Ernest Janssen. Teylingen was voor de rust enkel gevaarlijk middels een mogelijkheid van middenvelder Billal el Kourami. In het tweede bedrijf werd Teylingen wel meer gevaarlijk, maar kon het niet voorkomen dat HVV er met de driepunter vandoor ging.

Tijdrekken

Doelman Wessel Zonjee over de nederlaag: "We speelden op een bijveld, omdat het hoofdveld eruit lag. De eerste helft hadden we volle bak wind tegen en we stonden in de eerste helft flink onder druk. De kansen waren dan ook voor HVV. Ik kon een aantal keren goed redden. De tweede helft ging een stuk beter, mede doordat we met de wind in de rug speelden. HVV ging continu tijdrekken a la Getafe en hierdoor trok de scheidsrechter er uiteindelijk terecht acht minuten extra bij. De kansen van ons waren voor Sepehr Safi (vrije trap, rakelings naast), wederom Safi op een voorzet van Sam Witkamp en Jelle Vooijs (schot over). In de 98ste minuut werd er nog een bal vanuit de scrimmage van de lijn afgehaald".

Achter de feiten aan

Over het vervolg van de competitie zegt Zonjee: "Een zure nederlaag al met al, in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. We begonnen gewoon wederom niet goed en dan loop je achter de feiten aan. Het zit gewoon allemaal niet mee. We hebben wel gestreden en vanaf nu moeten we echt de schouders eronder gaan zetten en met z´n allen. Een serie neerzetten zou lekker, laten we daar volgende week maar mee beginnen, tegen Oliveo", aldus de sluitpost die gistermiddag goed keepte en heeft laten zien dat hij met gemak een paar niveau´s hoger kan keepen.

Handhaving

Dat Teylingen een scorend probleem heeft is gisteren wederom aan het licht gekomen. Bij de huidige, onwaardige, twaalfde positie zal het wedstrijden moeten spelen voor lijfsbehoud. Het ´gevarengroepje´ bestaande uit Laakkwartier, ASC, Altior, DOSR en Teylingen zal moeten voorkomen dat zij die twaalfde plaats op zondag 24 mei bezitten. Concordia staat op de dertiende plek en HMSH lijkt rechtstreeks te gaan degraderen. Van dat gevarengroepje speelt Teylingen nog op bezoek bij Laakkwartier, ASC en DOSR. Concordia is eveneens een uitwedstrijd. HMSH is een thuiswedstrijd en Altior hebben de Sassenheimers al twee keer gehad. Met nog tien wedstrijden te gaan blijft het dus erg spannend. Aankomende zondag speelt Teylingen op bezoek bij Oliveo.

14. 1-0, Ernest Janssen

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; el Kourami (63. Rodenburg), de Ridder, Hoogkamer (79. Seegers); Witkamp, Safi en Gorter.