TOP/SolarCompleet A1 is een van de genomineerden voor de Sportploeg 2019.
TOP/SolarCompleet A1 is een van de genomineerden voor de Sportploeg 2019. Foto: pr./René van Dam

Magische opening bij uitreiking van Sportprijzen Teylingen

Sport Teylingen

Teylingen • Sport heeft iets magisch, dat weet Master Illusionist Winfried als geen ander. Hij verzorgt op vrijdag 6 maart de spectaculaire opening van de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen 2019. De uitreiking start om 20.00 uur en is bij Dekker Warmond. De toegang is gratis.

S portman/Sportvrouw 2019

Iedere categorie kent drie genomineerden. Louk Verhees werd tweede bij het WK bridge in China, won de Europese Championship in Boekarest en werd tweede bij het NK viertallen. Samantha Koeman deed mee aan het wereldkampioenschap Obstacle Course Racing en plaatste zich daarnaast ook voor het Europees kampioenschap. Schaatsster Iris van der Stelt van de Warmondse IJsclub won vorig jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Sportploeg 2019

TOP/SolarCompleet A1 werd landskampioen door in een zenuwslopende finale in ZiggoDome in de laatste minuut af te rekenen met DVO A1 uit Bennekom. De talentvolle ploeg werd zo het eerste juniorenteam van TOP dat de landstitel in de zaal behaalde. De Sikkens Hengelsport vist als vereniging op het allerhoogste niveau tegen gesponsorde teams. Ze wonnen brons bij het Nederlands kampioenschap. Individueel werden twee leden eerste en tweede. Ter Leede wist kampioen te worden in de Hoofdklasse en daarmee een jarenlange wens, promotie naar de Derde Divisie zaterdag, te bewerkstelligen.

Van Velzen AA Talentenprijs

Teylingen bulkt van het sporttalent. Ook dit jaar zijn drie talenten genomineerd. Tennissters Loïs Rieff timmert al jaren aan de weg. Ze werd met haar team van OLTC landskampioen in de zondag hoofdklasse, en won goud en zilver bij veel toernooien. Lois won in 2019 in totaal 17 van de 21 wedstrijden die ze speelden. Rosa van Gool is een groot talent op de Nederlandse voetbalvelden. Na jarenlang bij Ter Leede te hebben gespeeld, maakte ze afgelopen jaar de overstap naar de beloften Ajax. Rosa speelt in het Nederlands Elftal meisjes onder 16 jaar en is ook de aanvoerder. Max van Schagen is een gedreven zwemmer bij SV Columbiaan die definitief is aangehaakt bij de top vier junioren. Bij het Nederlands kampioenschap zwom deze alleskunner maar liefst negen afstanden, met als beste prestatie de vierde plaats op de 50 meter schoolslag.

Sportbegeleider 2019

Martijn van Goeverden speelde en coachte jarenlang bij VCS, maar behoort inmiddels tot de absolute volleybaltop. Hij werd in zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij Orion in een bloedstollende finale landskampioen in de eredivisie. Ook won hij met zijn team de Supercup 2019. Ook Jesse van Rijn komt bij VCS vandaan en is daar al zes jaar actief als coach van Dames 1. Hij wist met zijn ploeg promotie naar de promotieklasse af te dwingen en won daarnaast de beker. Marijke Meijer is genomineerd voor de Sportbegeleidersprijs omdat ze bij SV Warmunda het handbal weer op de kaart heeft gezet. Ze weet kinderen enthousiast te maken voor haar sport en inmiddels zijn er enkele pupillenteams actief. Ook is Marijke coach van Warmunda dames 2.

Uit alle winnaars wordt vervolgens de winnaar van de hoofdprijs, de Teylinger Sportprijs, gekozen.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Sportprijzen is op vrijdag 6 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Sportcafé is bij Dekker Warmond Sport & party Events (Veerpolder 14 in Warmond). De uitreiking start om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

De uitreiking van de sportprijzen wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Sport Promotie Teylingen. Het Sportcafé is een ontmoetingsplek voor mensen uit de sport, het bedrijfsleven, de politiek en de media.

Uit de krant