Ter Leede weet ook niet van Ajax te winnen

Sassenheim • Opnieuw bleven de punten niet op sportpark Roodemolen. Ter Leede verloor van het lager geklasseerde Ajax.

Ter Leede speelde in bijna dezelfde opstelling als vorige week. Alleen met Toon Zwetsloot voor Steven Wajer op het middenveld. Met wind tegen start de thuisploeg prima. Vooral de rechterkant met een actieve Bok, die in de combinatie vaak de opkomende Petronia wist te vinden, stichtte in de Ajax’ defensie. Het levert al in de vierde minuut een mooie kans op voor centrumspits Van den Berg.

Buitenspel

Ter Leede is in de eerste fase de betere ploeg en hoewel Ajax langzamerhand meer in zijn spel komt is de volgende grote kans voor de thuisploeg. Het lage schot van Robert Steemers wordt door keeper Zandwijken gekeerd. Het doelpunt van Joey van den Berg, drie minuten later, uit een hoge bal van Bok wordt wegens buitenspel geannuleerd.

Ajax wordt nog gevaarlijk door een schot van aanvoerder De Jonge dat via de bovenkant lat achter gaat en bij een harde uithaal van Boudouni is Ter Leede-doelman Bekkers paraat. De ploegen gaan doelpuntloos rusten.

Goal Ajax

Na de rust is Ajax feller, in de 48ste minuut pareert Bekkers een schot in de korte hoek en tien minuten later weet hij weer uitstekend te redden ten koste van de tweede corner voor Ajax. Uit een vrije trap iets rechts buiten de zestien meter scoort Sterk voor de bezoekers (0-1).

Veertiende plaats

Ter Leede probeert nog terug te komen, maar een inzet van invaller Limon gaat naast. In de 93e minuut fluit scheidsrechter Paarhuis af en heeft Ter Leede weer niet gewonnen op de Roodemolen. Door het zesde thuisverlies, en de winst van VVSB op Goes, zakken de Sassenheimers naar de veertiende plaats.