Vrouwen Ter Leede pakken driepunter tegen SSS

Sassenheim • Na drie verliespartijen konden de Vrouwen van Ter Leede afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen SSS uit Klasswaal verdiend met een 2-1 winst afsluiten. Voor het oog een nipte overwinning met Ter Leede hield de tegenstander in leven door veel uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Bovendien verkeerde de doelverdedigster van SSS in een zeer goede vorm en wist zij met een aantal fraaie reddingen de schade te beperken.

Ter Leede Vrouwen trok vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar zich toe en ondanks het windvoordeel moest SSS zich veelal tot tegenhouden beperken. Al in de tweede minuut combineerde Ter Leede fraai door de verdediging van SSS maar de kans werd niet benut. Ter Leede bleef de aanval zoeken en dit resulteerde na 20 minuten in een voorsprong van 1-0. Romy van Beelen verschalkte de SSS-verdediging met een geplaatste schuiver. Ter Leede kon daarna doordrukken maar verzuimde dat en speelde een periode zeer slordig in de verdediging. Hieruit ontstond uit het niets een kans voor de bezoekers die optimaal profiteerde (1-1).

Keeper in vorm

Ook na rust hetzelfde spelbeeld, Ter Leede het betere spel en veel in de aanval maar fraai gecreëerde kansen waren niet besteedt aan de voorwaartsen. Uit een corner van Justine Jansen kon opnieuw Romy van Beelen raak koppen en stond de 2-1 op het scorebord. Hierna kregen de Ter Leede Vrouwen nog enkel uitgespeelde mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar steeds stond de SSS-keepster op de juiste plaats. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend en kroop Ter Leede vlak voor tijd nog door het oog van de naald toen bij een counter van SSS de bal op de paal werd geschoten. Na 94 minuten floot een uitstekend leidende scheidsrechter van Slobbe voor de laatste maal en konden driepunten worden bijgeschreven.

Beker

Komende zaterdag spelen de Vrouwen in de kwartfinale van de landelijke beker tegen ADO Den Haag in het CAR Jeans Stadion in Den Haag.