Charles Gossens schudt tegenstanders af.
Charles Gossens schudt tegenstanders af. Foto: pr.

MHC Voorhout wint in laatste minuut

Sport Voorhout

Voorhout • De zaalcompetitie is weer afgelopen en de hockeyers beginnen weer met het tweede deel van de competitie. De mannen van Voorhout maakten het in de eerste wedstrijd na de winterstop uitermate spannend en wonnen verdiend in de laatste minuut van IJburg met 3-2.

Na een goede oefenreeks begonnen de hockeymannen aan het echte werk. IJburg uit Amsterdam kwam op bezoek. In het eerste deel van de competitie hadden de mannen de winst laten liggen en dropen toen af met verlies. Beide teams staan in de middenmoot met zicht op promotie dus het was noodzakelijk de drie punten in Voorhout te houden.

Voorsprong de rust in

Voorhout begon goed aan de wedstrijd met fel en aanvallend spel werd IJburg onder druk gezet. Hele grote kansen kwamen er niet in het eerste kwart van de wedstrijd. Met een snelle counter moest keeper Sebastiaan van der Tas van MHC Voorhout redding brengen en hield knap de nul op het bord. Na 25 minuten werd Timo van Katwijk op de kop van de cirkel vrij gespeeld. Hij haalde vernietigend uit en Voorhout stond op 1-0. De thuisclub had de wedstrijd onder controle en ging met deze stand de rust in.

Counters

Na de rust was er hetzelfde beeld. De controle van Voorhout dat gedisciplineerd speelde en een IJburg dat geen vuist kon maken. Na 7 minuten werd een tip-inn door de keeper van IJburggekeerd, maar in de rebound scoorde Daan Meijer beheerst de 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in plaats de wedstrijd rustig uit te spelen wilde Voorhout naar de 3-0. Tien minuten voor tijd liepen de mannen twee keer in het mes door snelle counters en werd het 2-2.

Strafcorner in laatste seconde

De schrik zat er goed in maar Voorhout rechtte de rug en ging vol in aanval. Na een afgekeurd doelpunt kwam er nog een strafcorner, wat niet het verwachte resultaat opleverde. In de laatste minuut kreeg Voorhout de laatste kans. Het werd weer een strafcorner. Elie Kiabokulua werd de matchwinnaar. Hij scoorde met een snoeiharde push de verdiende 3-2. Er werd direct afgefloten. De mannen toonden karakter en veerkracht in deze wedstrijd en blijven naar boven kijken in deze spannende competitie.