| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte houdt punt over aan treffen met Laakkwartier

Sport Voorhout

Voorhout • De hele wedstrijd was Foreholte in de aanval geweest om de winst binnen te halen. Nadat Laakkwartier vlak voor rust de leiding had genomen, moest de ploeg met dezelfde energie in de achtervolging. Het eindresultaat stemde de thuisploeg enigszins tevreden, maar bij Laakkwartier overheerste terecht het gevoel dat men heel dicht bij de drie winstpunten was geweest.

Onmiddellijk vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Wagner verscheen Laakkwartier gevaarlijk voor het doel van Foreholte-keeper Matthijs Guijt. De doelman zou gedurende de hele wedstrijd een enorme ‘sta in de weg’ zijn voor de Haagse ploeg. Het was Oussama Chaabaoui die vanuit een lastige hoek het doel niet kan vinden.

Speldenprikken

Foreholte mocht daarna van Laakkwartier de bal hebben, maar verder dan de zestienmeterlijn kwam men nauwelijks. Laakkwartier leunde naar achteren en probeerde op de tegenaanval gevaarlijk te zijn. De mogelijkheden voor Foreholte waren daardoor schaars. Lars Berg kwam met een geplaatst schot naar de rechterbovenhoek, Jelle Geerlings kon, na aarzelend verdedigen, twee maal inschieten en vlak voor rust kwam na een lange Voorhoutse aanval het schot van middenvelder Ivo Smit. Maar inmiddels had Laakkwartier de voorsprong al genomen. Vanuit een van de Haagse speldenprikken was de handige en verbazingwekkend snelle Said Alparslan door het middenveld weggestoken en zijn inzet was te machtig voor de Voorhoutse doelman (0-1). Eerder al had diezelfde Alsparlan met zijn voorzet net niet de voet spits Achnak weten te vinden.

Aanvallende wissels

In de gehele tweede helft wijzigde dat spelbeeld zich niet. Steeds verbetener trachtten de Voorhouters ‘de bordjes te verhangen’, maar het was Laakkwartier dat een aantal goede kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Alsparlan mocht twee keer op Guijt afgaan. Chaabaoui probeerde de voorzet in te tikken en het schot van Aymane Achnak eindigde ook op de Foreholte-goalie. Trainer Bloemheuvel wisselde naarmate het einde naderde steeds aanvallender. Eerst een middenvelder voor een verdediger en daarna zelfs een aanvaller voor een verdediger. In de slotfase was het uiteindelijk invaller Dylan Kooi die in de scrimmage, na twee inzetten van Sam Lemmers, de bal achter Alessandro Veugelers wist te plaatsen (1-1).

Samen in de kantine

Met nog tien minuten te spelen bouwden Foreholte meer zekerheid in het spel ten einde het zwaar bevochten punt te koesteren. En zo stonden beide ploegen enigszins verward na afloop in de kantine het zondagvoetbal te vieren. De Voorhouters waren op voorhand uitgegaan van de overwinning, maar waren blij met het gelijke spel. Laakkwartier was voor een punt gekomen, maar krabde zich achter de oren waarom ze de overwinning niet in de bus mee terug konden meenemen.