De waterpolo heren zijn kampioen in derde klasse en promoveren in het jubileumjaar naar de tweede klasse.
De waterpolo heren zijn kampioen in derde klasse en promoveren in het jubileumjaar naar de tweede klasse. Foto: pr./Kees Molenaar

Waterpolo Heren kampioen zonder puntverlies

Sport Sassenheim

Sassenheim • Heren 1 van Zwemvereniging Sassenheim is zondag ruim voor het einde van de competitie kampioen geworden van de derde klasse. De ploeg van Geert Lambers was in de streekderby tegen Alkemade met 15-12 te sterk voor de bezoekers.

De formatie uit Roelofarendsveen was zondagavond op bezoek in de volgepakte Wasbeek in Sassenheim. Ondanks de negende plek van de bezoekers was Alkemade de laatste tijd wel goed op dreef. In de strijd tegen degradatie bleven zij de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen. Toch kwamen de Sassenheimers al snel op voorsprong na een soepele aanval die werd afgerond door aanvoerder Rens Geurds, die in totaal goed was voor vier doelpunten. Na de 4-1 leek het verschil al vroegtijdig gemaakt, maar Alkemade vocht zich terug in de wedstrijd en liet het verschil niet verder oplopen. Na twee periodes stond de teller op 7-4. Pas in de vierde periode breidde Sassenheim de voorsprong uit tot een ruime 15-9. Echter had Alkemade een sterk slotoffensief en kwamen de bezoekers wederom terug tot een verschil van drie doelpunten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 15-12 en kon Sassenheim gehuldigd worden door verenigingsvoorzitter Frank van Nobelen.



Promotie tweede klasse

Met nog drie wedstrijden op de speelkalender is dit een dik verdiend kampioenschap waarin er met tot nu toe 272 doelpunten louter is gewonnen. Een mooi cadeau voor de vereniging die dit jaar haar 55-jarig jubileum viert. Aankomend seizoen zal Sassenheim na dertien jaar weer uitkomen in de tweede klasse van de landelijke waterpolocompetitie.

AJ1 ook kampioen

Niet alleen het eerste herenteam werd zondagavond kampioen in de Wasbeek. Ook de aanstormende talenten van de herenjeugd AJ1 zijn op een geweldige wijze kampioen geworden van de 1e klasse van dit district. De AJ1 speelde ook tegen Alkemade en won eenvoudig met 10-3. De doelpunten kwamen van Pim, Luc, Sjoerd, Sam en Pieter. Met nog twee wedstrijden te gaan blijken de Sassenheimse junioren onverslaanbaar in hun competitie.

Uit de krant