Afbeelding
Foto: iBulb

Flower Bulb Day San Francisco succesvol ondanks maatregelen vanwege coronavirus

Algemeen Regio

Regio • In het Amerikaanse San Francisco vond zaterdag 7 maart Flower Bulb Day plaats. Maar liefst 100.000 tulpen gingen van de hand. Nieuw dit jaar waren lelies, hyacinten en irissen die aan het publiek werden uitgereikt. Royal Anthos, verantwoordelijke voor de organisatie van dit evenement, had echter ook te maken met de gevolgen van het coronavirus.

Lange tijd leek het erop dat niets de aanleg van de tulpenpluktuin op Union Square in de weg zou staan. Helaas pakte het op het laatste moment anders uit. Vanwege het coronavirus kondigde de burgemeester van San Francisco vrijdagavond plotseling en per direct nieuwe maatregelen af, die onder meer betrekking hadden op de organisatie van grote evenementen. Hieraan kon naar de mening van Royal Anthos niet in alle opzichten worden voldaan, zodat onvoldoende kon worden ingestaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Om die reden kon de aanleg van de pluktuin niet doorgaan. “Er is overwogen om het evenement in zijn geheel af te blazen, maar daar hebben we toch van afgezien, ook omdat de zeven trucks met bloemen al onderweg waren naar San Francisco. Als alternatief voor de pluktuin hebben de vele vrijwilligers daarom zelf bossen tulpen gemaakt en die vervolgens aan het publiek uitgereikt. Daardoor werd een betere spreiding van de bezoekers bereikt en is voorkomen dat er lange rijen wachtenden rond het plein kwamen te staan. Vanwege het besmettingsgevaar moest juist dat worden voorkomen”, aldus Anthos-voorzitter Henk Westerhof.


Ondanks de gedwongen aanpassingen als gevolg van het coronavirus, is Flower Bulb Day een groot succes geworden. Het uitdelen van de bossen leidde tot vele enthousiaste reacties van de duizenden bezoekers en in enkele uren tijd hadden alle bloemen een nieuwe bestemming gevonden.

Vanuit Teylingen waren de bedrijven Van Zijverden, Westerbeek en Stuifbergen vertegenwoordigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant