Rina de Jong is oefentherapeut Mensendieck en Slaapoefentherapeut. | Foto: pr.
Rina de Jong is oefentherapeut Mensendieck en Slaapoefentherapeut. | Foto: pr. Foto: pr./Danielle van der Spek

Gratis slaaples tijdens Wereld Slaap Dag

Zakelijk Sassenheim

Teylingen/zakelijk • Moeite met inslapen, doorslapen of vroeg wakker worden? Slaapoefentherapie in Sassembourg kan uitkomst bieden. Tot 21 maart kunnen lezers gratis en vrijblijvend een proef slaaples aanvragen in de Mensendieckpraktijk Sassenheim.

Herken je je in een slechte slaper? Sta je vermoeid op? Je bent niet alleen. In Nederland hebben zo’n vier miljoen mensen last van slapeloosheid. Vrijdag 13 maart is wereldwijd uitgeroepen als World Sleep Day/Wereld Slaap Dag. Op deze dag wordt internationaal aandacht gevraagd voor slapen en slaapproblemen.

Gouden tip

Het is belangrijk om ’s avonds tot rust te komen. ‘Opslomen’ is daar een mooi woord voor. Niet tot laat sporten of werken en rennend je bed in, maar eerst ontspannen. En een uur voor je naar bed gaat, weg met telefoon of tablet. Want daardoor ga je ‘aan’ en je moet juist ‘uit’.

Werkt een glas wijn of beker warme melk?

En werkt een glas wijn? Niet echt, alcohol lijkt misschien een goed idee en je slaapt er soms gemakkelijker van in. Maar het zorgt er ook voor dat je midden in de nacht onrustiger wakker wordt, dus daar schiet je niets mee op. Een van de oplossingen is Slaapoefentherapie. Wat leer je tijdens de slaapoefentherapie? Dat hangt ervan af wat de oorzaak is van het slechte slapen of het niet kunnen slapen. Slapen is een 24-uurs proces. Er wordt gekeken wat aan ritme en regelmaat verbeterd kan worden. Je leert om je gedachten te kiezen oftewel omdenken. Verder wordt het vertrouwen om weer te kunnen slapen verbeterd door slaapeducatie, slaaphygiëne, ontspanningsoefeningen en tips.

Doe de test

- Heeft u moeite om in slaap te vallen?

- Wordt u vaak wakker ‘s nachts en kan u dan moeilijk doorslapen?

- Wordt u te vroeg wakker in de ochtend?

- Staat u vermoeid op?

- Bent u overdag vermoeid of heeft u slaapaanvallen?

- Bent u prikkelbaar?

- Heeft u geheugen-en/of concentratieproblemen?

- Slaapt u gemiddeld korter dan 5 uur per nacht?

Is het antwoord 'Ja' op een van bovenstaande vragen, meldt u aan voor een proefles slapen. Tot 21 maart kunnen lezers gratis en vrijblijvend een proef slaaples aanvragen in de Mensendieckpraktijk Sassenheim bij Rina de Jong. Zij is oefentherapeut Mensendieck en Slaapoefentherapeut. Meer informatie via 0252-231292, mensendiecksassenheim@kpnmail.nl of www.mensendiecksassenheim.nl

Uit de krant