Emma Hulsker, Nikki Vogelezang en Simo Spannenburg kregen van de prestigieuze Atlantische Commissie het predicaat excellent voor hun werk.
Emma Hulsker, Nikki Vogelezang en Simo Spannenburg kregen van de prestigieuze Atlantische Commissie het predicaat excellent voor hun werk. Foto: pr.

Emma, Nikki en Simo winnen prijs met hun profielwerkstuk

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Drie vwo6-leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ontvingen 4 maart een prijs voor hun profielwerkstuk, de eindscriptie voor eindexamenleerlingen.  Emma Hulsker, Nikki Vogelezang en Simo Spannenburg kregen van de prestigieuze Atlantische Commissie het predicaat excellent voor hun werk.

 

Het profielwerkstuk, getiteld The Many Faces of Terror: ISIL, Al- Shabaab and the Complexities of Terrorism, maakte een vergelijking tussen beide terreurorganisaties. Dit thema is gerelateerd aan internationale vrede en veiligheid, het terrein waar de Atlant ische Commissie zich mee bezig houdt. Jaarlijks looft zij prijzen uit voor het profielwerkstukkenproject van havo-en vwo-leerlingen. 

 

Uitgebreid onderzoek

De leerlingen kregen hun prijs overhandigd van Groen Links-politicus Bram van Ojik in de fractiekamer van de partij, waar dit jaar de uitreiking was gehuisvest.  Zij wonnen deze prijs omdat de leerlingen zich op ‘grondige en academische wijze bezig hebben gehouden met een actueel internationaal vraagstuk’. De leerlingen hebben bijna twaalf maanden uitgebreid onderzoek gedaan en waren erg blij dat hun harde werk beloond werd.

 

Veiligheidsvraagstukken

Sinds haar oprichting in 1952 is de Atlantische Commissie een forum voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken. Zij geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar thema’s zoals de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Europa, ontwikkelingen in de NAVO en Europese veiligheidskwesties. De Atlantische Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

Uit de krant