Afbeelding
Foto: RIVM
update

Veel afgelastingen door nieuwe corona-maatregelen

Algemeen Sassenheim Warmond Voorhout Teylingen

Teylingen • Nadat de nieuwe corona-maatregelen gisteren bekend zijn gemaakt, zijn de eerste bijeenkomsten en evenementen in Teylingen al afgelast.

De organisatie van SassemKwizzt laat weten dat vrijdag 20 maart niet doorgaat. De quizavond wordt verplaatst naar vrijdag 25 september. De feestavond is op vrijdag 9 oktober.

In Oegstgeest zijn twee nieuwe corona-besmettingen, dat meldt de GGD. Het gaat om twee mannen van 50 en 53 jaar. Eerder waren er al twee andere besmettingen in de buurgemeente. In de andere buurgemeentes, Lisse en Hillegom, zijn geen besmettingen gemeld. 

____________________________________________

Nieuws van donderdag 12 maart en vrijdag 13 maart:

De show met illusionist Victor Mids in een zaal in de Oude Tol in Sassenheim gaat niet. Het optreden zou meer dan honderd bezoekers trekken."Wij hadden gehoopt dat aan het einde van Victor Mids show het coronavirus een illusie blijkt te zijn.Helaas, helaas, helaas. Wij zijn genoodzaakt de show af te gelasten. Achter de schermen werken wij aan een alternatieve datum," laat Willemien Wagner van de gelijknamige boekhandel weten. 

Ook het Shantykorenfestival, gepland op zondag 22 maart in Het Trefpunt, is afgelast.

NLdoet en Landelijke Opschoondag

Eerder werd al bekend dat NLdoet op veel plaatsen niet doorgaat. Daarnaast maakte ook de organisatie van de Landelijke Opschoondag dat hun activiteiten op 21 maart niet doorgaan.

Welzijn Teylingen

Welzijn Teylingen annuleert alle activiteiten tot ten minste 31 maart. Of het Singlecafé op 28 maart doorgaat, wordt later beslist.

Park Rusthoff open, Sassennest dicht

In Park Rusthoff blijven de deuren van Paviljoen Sassennest tot eind maart dicht."Wij willen vrijwilligers niet verplichten aanwezig te moeten zijn en zodoende onnodig risico te lopen.
Tevens vallen de meeste van onze vaste gasten van de reguliere openingstijden, gezien hun leeftijd, onder de risicogroep dus is het beter voor hen niet samen te komen," laat de parkcommissie weten.

Culturele instellingen

Zowel in  't Onderdak als Het Trefpunt zijn alle voorstellingen, films en optredens in maart geannuleerd. Beide organisaties nemen contact op met bezoekers die al een kaartje voor een voorstelling in die periode gekocht hebben. 

De Mattheus Passion in de Protestantse Kerk in Warmond vindt ook geen doorgang.

Sportclubs

Het kabinet maakte bekend dat er tot en met 31 maart geen sportwedstrijden zijn. Korfbalvereniging TOP besloot daarop  het hele sportcomplex tot de 31ste te sluiten   en alle trainingen en andere activiteiten af te lasten. Bij voetbalclubs Teylingen,   Ter Leede en   Foreholte    sluiten ze in ieder geval   tot en met dit weekend de kantine.   SV Warmunda sluit ook het sportcomplex tot eind maart, en ziet zich daarom   ook genoodzaakt de jubileumactiviteiten te verzetten .

 Sassemkwizzt 

 De organisatie van Sassemkwizzt   komt dit weekend bij elkaar om te overleggen. Ze besluiten dan of de grote dorpsquiz op vrijdag 20 maart doorgaat. 

Uit de krant