Afbeelding
Foto: pr.

Heleen Hooij geïnstalleerd als nieuwe wethouder

Politiek Teylingen

Teylingen • Heleen Hooij is donderdagavond 12 maart geïnstalleerd als wethouder in Teylingen. Dat gebeurde tijdens de vergadering van de gemeenteraad, die zich positief uitsprak over de benoeming. De nieuwe wethouder verhuist niet naar Teylingen, maar blijft in Heemsteede wonen. 

Heleen Hooij komt in het college namens Trilokaal. Ze volgt Rob ten Boden op, die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde. De nieuwe wethouder is verantwoordelijk voor onder meer duurzaamheid, afvalverwerking, de energietransitie en natuur. Prioriteit ligt de komende tijd bij duurzaamheid en groen.  Ze kondigde tijdens de vergadering aan dat ze hard aan het werk gaat om de dorpen en lopende dossiers goed te leren kennen, en verheugt zich op de samenwerking met raad, college, inwoners en ondernemers.

Ervaring

De veelzijdige bestuurlijke ervaring van Hooij gaf voor Trilokaal de doorslag om haar als wethouderskandidaat voor te dragen. Van 2015 tot 2018 was ze wethouder voor de VVD in haar woonplaats Heemstede, waar ze in totaal veertien jaar raadslid is geweest. Daarvoor was zij secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers en bloemenveiling Royal FloraHolland.

Geen verhuizing

De raad stemt ermee in dat Hooij in Heemstede blijft wonen, omdat haar benoeming halverwege de raadsperiode valt. "Het is ook mogelijk om wethouders van buiten de raad te benoemen, zelfs als ze in een andere gemeente wonen. In het laatste geval zijn ze wel verplicht binnen een jaar te verhuizen naar de gemeente waarin ze wethouder zijn geworden. De raad kan in bijzondere gevallen ontheffing van de verhuisplicht verlenen," zo valt op de website van Prodemos te lezen. 

Uit de krant