Afbeelding
update

Eerste corona-besmetting in Teylingen

Algemeen Teylingen

Teylingen • Een 63-jarige inwoner van Teylingen is besmet met het coronavirus. Dat heeft de GGD Hollands-Midden vandaag bekend gemaakt.

De man uit Teylingen is een van de 31 besmette inwoners van Hollands Midden. De GGD voert momenteel contactonderzoek uit. Contacten van de patiënt worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavisrus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Reactie burgemeester

Burgemeester Carla Breuer: "Allereerst wens ik degene bij wie de besmetting is geconstateerd veel beterschap toe. Ik begrijp dat de omgeving van de betrokkene(n) extra voorzichtig is. Heel fijn dat zij de adviezen van RIVM en GGD opvolgen. Dat is de beste manier om verdere besmetting zoveel mogelijk te voorkomen." 

Maatregelen

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn aangescherpt. Het kabinet heeft donderdagmiddag 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen mogen niet doorgaan. Er is ook afgesproken dat gemeenten niet meer afzonderlijk communiceren over individuele besmettingen.

Uit de krant