Afbeelding
Foto: CC0

Ophalen oud papier gaat hele maand niet door

Algemeen Voorhout

Voorhout • Het ophalen van het oud papier in Voorhout gaat op maandag 16 april niet door. Voetbalvereniging Foreholte heeft in overleg met de gemeente de inzameling geannuleerd. De eerstvolgende inzamelavond is, onder voorbehoud, 20 april. 

Ook op maandag 23 maart en op maandag 6 april wordt geen papier opgehaald. Op deze data zou St.Cecilia dat doen, maar ook dat gaat niet door. 

Papier zelf wegbrengen

Inwoners wordt verzocht geen oud papier buiten te zetten, omdat het dus niet wordt opgehaald. De gemeentewerf en de papiercontainers zijn wel open om het overbodig papierafval kwijt te kunnen. 

Inzameling

Papier en karton wordt maandelijks door verenigingen in de straat opgehaald. In Voorhout zijn dit voetbal vereniging Foreholte, muziekvereniging St. Cecilia en Scouting Boerhaave groep. In Sassenheim voetbalvereniging RKVV Teylingen en badmintonclub Bacluvo. In Warmond is dit ook voetbalvereniging RKVV Teylingen. De verenigingen ontvangen een vergoeding per kilo ingezameld papier. Het scheiden van oud papier is daardoor niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook extra inkomsten op voor de verenigingen.

Uit de krant