Leerlingen van de Achtbaan bij hun kunstwerken. | Foto: pr.
Leerlingen van de Achtbaan bij hun kunstwerken. | Foto: pr. Foto: pr.

Tentoonstelling en kunstproject Historische Kring op later moment

Algemeen Voorhout

Voorhout • Ook de Historische Kring Voorhout moet helaas een aantal projecten afgelasten. Zo gaat de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding niet door, en wordt verschoven naar 2021. Het kunstproject met basisscholen is op een later moment te zien. 

Door de HKV is de tentoonstelling ’Leven in Vrijheid’ voorbereid. De expositie zou van 23 april tot 8 mei te bezoeken zijn geweest in de Roef naast de Bartholomeuskerk. Gezien de ontwikkelingen heeft de HKV moeten besluiten de tentoonstelling geen doorgang te laten vinden. Deze wordt nu gepland bij de viering van 76 jaar bevrijding in mei 2021. Ook het kunstproject van de basisschoolleerlingen, zoals door OVV en HKV geïnitieerd, wordt in de ijskast gezet. De door de leerlingen gemaakte kunstobjecten zullen op een later moment in de openbare ruimte tentoongesteld worden. 

Geen inloop in april

Op de laatste zaterdag van de maand is er in het Kenniscentrum van de HKV aan de Bonekruidstraat gelegenheid om binnen te lopen, rond te kijken, een praatje te maken en een kop koffie te drinken. Vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, heeft het bestuur van de HKV besloten om de komende maand geen inloop te organiseren. Hopelijk kan in mei en daaropvolgend de gebruikelijke routine weer opgepakt worden. Het besluit heeft dus consequenties voor de inloopmomenten van 28 maart, 8 april en 25 april. Ook de presentatie die gepland staat voor woensdag 15 april zal geen doorgang vinden en wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld,

Uit de krant