Een knuffelbeer kijkt nieuwsgierig naar buiten of er al kinderen langs wandelen. |
Een knuffelbeer kijkt nieuwsgierig naar buiten of er al kinderen langs wandelen. | Foto: Willemien Timmers

Op knuffelberenjacht (met berenbingo) in Teylingen

Algemeen Teylingen

Teylingen • Het idee komt uit België, en krijgt in Nederland nu massaal navolging; de KnuffelBerenjacht. Mensen zetten een knuffelbeer in het raamkozijn, en ouders kunnen met hun kinderen knuffelberen gaan spotten tijdens een wandeling. Via Google Maps zijn de beren aan te melden en te vinden, zodat een route kan worden uitgestippeld. Op Facebook zijn speciale pagina's aangemeld voor de berenjacht. 

Omdat kinderen vaak niet naar de speeltuin of elders kunnen, en zich tijdens een wandeling nogal snel vervelen, kunnen ze nu dus op 'berenjacht' gaan. Daarbij moeten ze op hun wandeltocht op zoek gaan naar zo veel mogelijk knuffelberen achter de ramen.

Berenjacht Sassenheim en Voorhout

Voor de deelnemende huizen (en beren) op de Facebookpagina Berenjacht Sassenheim, klik hier. 

Voor de deelnemende huizen (en beren) op de Facebookpagina Berenjacht Voorhout, klik hier.

Voor deelnemende huizen (en beren) in Warmond, kijk op de Facebookpagina Berenjacht in NL Leiden en omstreek, klik hier. 

Bingo

Op de landelijke pagina zijn verschillende bingokaarten te downloaden, klik hier. 

 

Vol
In enkele dagen zijn er in Nederland al 20.000 locaties aangemeld. Daarmee is de kaart van Google Maps vol. De mensen achter de Vlaamse versie proberen nu met Google in contact te komen om het limiet te verhogen. Het is goed mogelijk dat een tweede kaart aangemaakt wordt, of dat de huidige kaart als basis blijft dienen en ' je de andere beren gewoon toevallig tegen gaat komen.'

In Teylingen zijn ook verschillende beren die op de uitkijk zitten. De kaart is hier te bekijken (het laden kan even duren).

Uit de krant