Een van de te bezichtigen tuinen.
Een van de te bezichtigen tuinen. Foto: pr.

SOS zoekt deelnemers voor Open Tuinendag in september

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Stichting Oud Sassenheim (SOS) bereidt een Open Tuinendag voor tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 12 september. Het thema van Open Monumentendag 2020 is ‘Leermonumenten’. Tuinen zijn ook leermonumenten, aldus de SOS. Meestal zijn alleen de tuin van het Oude Koningshuys en van het park van Huis ter Leede opengesteld tijdens deze dag.

De SOS wil nu ook andere Sassenheimse tuinbezitters stimuleren hun tuin op Open Monumentendag open te stellen voor het publiek. Eigenaren die hiertoe bereid zijn kunnen zich via de website van stichting Oud Sassenheim opgeven. Hun tuinen worden dan meegenomen in de wandelroute van Open Monumentendag 2020. Niet alleen grote, maar ook kleine tuinen tot en met moestuinen kunnen worden opgegeven. De SOS hoopt op een groot aantal inzendingen van trotse tuineigenaren die hun paradijsje willen tonen aan andere tuinliefhebbers en hun kennis daarbij willen overbrengen. Tot 15 juni kunnen tuinen worden aangemeld. 

Aanmelden

Eind juni zullen de tuinen worden bezocht door een Open Tuinencommissie van de SOS. Aan de tuinen worden geen prijzen verbonden. De tuinen worden ingedeeld aan hand van de categorieën: balkontuin, bloementuin, bostuin, heemtuin, kunsttuin, moestuin, schooltuin, watertuin en wilde tuin.


Op de website van stichting Oud Sassenheim staat een aanmeldingsformulier. Informatie inwinnen kan via opentuinendag@stichtingoudsassenheim.nl.

Uit de krant