Burgemeester geeft spuger een gebiedsverbod | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Burgemeester geeft spuger een gebiedsverbod

Teylingen • Burgemeester Carla Breuer heeft een persoon een gebiedsverbod opgelegd voor heel Teylingen. De niet in Teylingen woonachtige dader heeft meermalen mensen in het gezicht gespuugd.

door Nico Kuyt

Op woensdag 25 maart is de verdachte aangehouden op verdenking van het bespugen van twee inwoners, zowel in Sassenheim als Voorhout. Het betreft twee aparte incidenten waarbij betrokkene beide inwoners doelbewust in het gezicht heeft gespuugd. Gezien de besmettelijkheid van het corona-virus dat op dit moment in heel Nederland heerst en de maatschappelijke onrust die daarmee gepaard gaat, beschouwt de gemeente dit gedrag als zeer heftig en gevaarlijk. 

Vrees voor herhaling

De twee incidenten vormen een ernstige en herhaaldelijke verstoring van de openbare orde. In het verleden heeft deze persoon ook al meerdere malen gespuugd richting inwoners. Er is dan ook de ernstige vrees voor herhaling en daarmee verdere verstoring van de openbare orde, waardoor het opleggen van een gebiedsverbod een gepaste maatregel is. Het is voor drie maanden opgelegd. Het gebiedsverbod betreft heel Teylingen. 

Asociaal en potentieel gevaarlijk

"De spuger is niet woonachtig in de gemeente of heeft de noodzaak hier aanwezig te zijn. Het soort asociaal en potentieel gevaarlijk gedrag is onacceptabel en tolereert de gemeente niet. Fors optreden tegen mensen die op deze manier, bij herhaling, misbruik maken van de situatie rondom het corona-virus is dan ook de enige passende manier. Om die reden gebruikt de burgemeester de bevoegdheid om betrokkene een gebiedsverbod te geven voor de gehele gemeente tot en met 25 juni."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>