Afbeelding
Foto: archief

Huisartsenpost zoekt nog meer mondkapjes, overals en plastic schorten

Algemeen Voorhout

Teylingen • De huisartsenpost Duin- en Bollenstreek in Voorhout is blij met alle beschermingsmaterialen die door bedrijven en particulieren worden aangeboden. Er is echter nog meer nodig en de artsen en medewerkers zijn op zoek naar nog meer mondkapjes, plastic schorten, en kunststof overals. 

"Het is hartverwarmend om te ervaren dat ondernemers en particulieren in onze regio meedenken over hoe zij kunnen bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus," schrijven medewerkers in een bericht. De huisartsenposten worden regelmatig benaderd met aanbiedingen van beschermingsmaterialen. Pedicures, tandartsen, bouwbedrijven en particulieren weten de huisartsenposten te vinden om hun beschikbare mondkapjes en andere materialen aan te bieden. "Dat helpt ons enorm en wordt tevens als een hart onder de riem ervaren door huisartsen, triagisten, doktersassistenten en andere medewerkers. Maar de vraag naar persoonlijke beschermingsmaterialen blijft groot, om die reden doen wij een oproep."

Nog meer materiaal nodig

De oproep gaat uit naar bedrijven en particulieren die beschermingsmaterialen op voorraad hebben. Zij worden verzocht deze af te staan aan de huisartsenposten in de regio. Het betreft materialen als mondkapjes (chirurgisch, FFP1, FFP2 en FFP3), plastic schorten (lange mouw en halter) of kunststof overals. "Twijfelt u of uw materiaal geschikt is of wilt u materiaal komen brengen bij de huisartsenposten? Breng het dan bij voorkeur naar de huisartsenpost locatie Voorhout, Rijnsburgerweg 4b." 

Voor de spoedpost in Leiderdorp

De materialen zullen vooral worden gebruikt voor de corona-spoedpost in Leiderdorp. Hier worden patiënten gezien met een coronaverdenking die zijn doorgestuurd door de huisartsen uit de hele regio Zuid-Holland Noord

Uit de krant