Afbeelding
Foto: pixabay

Tijdelijk geen eigen bijdrage mantelzorgers voor huishoudelijke hulp

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Teylingen heeft een regeling voor het ondersteunen van mantelzorgers, die wordt uitgevoerd door Welzijn Teylingen. Deze tijdelijke regeling bestaat sinds 2017 en ook in 2020 kunnen mantelzorgers nog van deze regeling gebruikmaken.   Er zijn verschillende vormen van ondersteuning mogelijk.

Omdat de behoefte aan ondersteuning per mantelzorger verschilt, biedt de regeling verschillende vormen van ondersteuning. Denk aan huishoudelijke hulp, respijtzorg ofwel vervangende zorg aan huis of cursussen. Als er behoefte is aan iets anders, kan de mantelzorger dat ook aangeven. 

Mantelzorgers ontlasten

De gemeente wil mantelzorgers ondersteunen, zodat ze niet overbelast raken. Zeker nu zij en hun naasten nóg meer aan huis gebonden zijn wegens het coronavirus bestaat de kans op overbelasting. Daarom is het goed om te weten dat de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp is geschrapt. Alle ondersteuning is nu beschikbaar zonder dat er een eigen bijdrage wordt gevraagd. 

Wethouder Arno van Kempen: "We vinden het als gemeente belangrijk dat mantelzorgers zo goed mogelijk worden ondersteund. Een goede balans tussen werk, zorg en ontspanning is van groot belang om de zorg vol te houden. Juist in deze tijd, nu mantelzorgers het nog eens extra zwaar hebben, kan deze regeling in een behoefte voorzien en van grote betekenis zijn."

Mantelzorgers kunnen contact opnemen met Welzijn Teylingen

Mantelzorgers die gebruik willen maken van de regeling, kunnen contact opnemen met Welzijn Teylingen. Dat kan via telefoonnummer 0252-231805 of info@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant