Luchtdirigent dirigeert samen met bewoners Bernardus bijzonder concert [video] | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Luchtdirigent Richard van Roessel dirigeert samen met de bewoners.
Luchtdirigent Richard van Roessel dirigeert samen met de bewoners. (Foto: MV)
video Sassenheim

Luchtdirigent dirigeert samen met bewoners Bernardus bijzonder concert


Sassenheim • De een zwaait mee op de muziek, de ander kijkt uit het raam en geniet. De bewoners van de Bernardus werden op zaterdag 28 maart getrakteerd op een concert van een denkbeeldig orkest, waarbij zij zelf voor even de dirigent waren.

Luchtdirigent Richard van Roessel staat klaar voor het hoofdgebouw. Zijn baton in de hand, het rode jasje om de schouders. Voor de ramen verschijnen de eerste ouderen. Zij hebben voor de gelegenheid een houten baton (van het Chinese restaurant) gekregen. De speakers staan gericht op het gebouw. En dan schallen de eerste klanken de bewoners tegemoet. De klanken van Verdi, het lied van de Luizenmoeder en 'Tulpen uit Amsterdam' zorgen voor een glimlach op de gezichten.

Videobellen

Hier en daar gaat nog een raam op een kier, zodat ook die bewoners de muziek goed kunnen horen. "Wij zijn de enige die ze zien," vertelt een verpleegkundige door een open raam. "Naast verzorgen, proberen we ook dat stukje sociaal erbij op te pakken. We zijn ook zoveel mogelijk bewoners aan het laten videobellen met hun familie. Dat wordt heel erg gewaardeerd." 

De komende periode hopen Hölscher en haar team nog meer optredens te kunnen regelen. 


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>