Gemeente zet drone in om te handhaven in zonnig weekend | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Gemeente zet drone in om te handhaven in zonnig weekend

Teylingen • Dit weekend wordt het prachtig weer om buiten te zijn: doe dat verstandig en het liefst thuis. Naar de Bollenstreek komen is nu echt geen goed idee. Het wordt dit weekend warm. De situatie rondom de bollenvelden wordt goed in de gaten gehouden.

Burgemeester Carla Breuer: "We nemen dit weekend de nodige maatregelen om drukte in onze dorpen te voorkomen. Ik begrijp heel goed, dat dit niet leuk is. Maar we willen er graag met elkaar voor zorgen dat er geen grote groepen bij elkaar komen en dat mensen goed de 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Ik wil u vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven."

Boetes

Handhavers van de gemeente kunnen dit weekend boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Als het op straat te druk wordt, worden wegen afgesloten. Dit heeft niet de voorkeur, maar als het nodig is gebeurt het wel.

Ommetje maken

Het blijft mogelijk om in Park Rusthoff en op Koudenhoorn een ommetje te maken en/ of de hond uit te laten. Komend weekend, 4 en 5 april is het niet toegestaan om te recreëren, door bijvoorbeeld in het park of op Koudenhoorn te gaan zitten aan het water of op het gras. Ook de ligplaatsen rond Koudenhoorn zijn gesloten. Daarbij heeft de voorzitter van de veiligheidsregio besloten om bij stranden en grote recreatiegebieden parkeerterreinen af te sluiten. Ook de parkeerplaats bij Koudenhoorn wordt afgesloten. De markt gaat zaterdag door.

Drone

Een drone ondersteunt de politie en handhavers komend weekend met het bekijken van de situatie rondom de bollenvelden in Teylingen en Lisse. Voor Hillegom wordt een vergunning aangevraagd, in verband met de ligging vlakbij Schiphol. 

Bakens langs provinciale wegen

De provincie plaatst vanaf vrijdag bakens in de berm langs de N208 en N443 om het parkeren en bekijken van bollenvelden langs de doorgaande weg te ontmoedigen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>