Afbeelding
Foto: RIVM

Teylingen telt 52 coronabesmettingen, 13 ziekenhuisopnames

Algemeen Teylingen

Teylingen • In Teylingen zijn in totaal tot nu toe 52 coronabesmettingen vastgesteld. 

Op zondag 17 mei is één nieuwe besmetting vastgesteld en één nieuwe ziekenhuisopname. Daardoor komt het aantal opnames op 13. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. In de afgelopen maanden zijn in totaal twee inwoners aan de gevolgen van corona overleden.

Geen dagelijkse update

De redactie van De Teylinger bekijkt dagelijks de cijfers van het RIVM. Mocht er verandering optreden, dan wordt dit bericht vernieuwd. Tot die tijd is het laatste bericht op deze pagina nog steeds actueel. Het kan dus zijn dat er geen dagelijkse of zelfs wekelijkse update is. 

________________________________

Bericht dinsdag 5 mei

Twee inwoners aan corona overleden

Teylingen • Twee inwoners van Teylingen zijn aan het coronavirus overleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 

Het aantal ziekenhuisopname blijft al weken gelijk: twaalf inwoners liggen als gevolg van het coronavirus in het ziekenhuis. 

Geen dagelijkse update

De redactie van De Teylinger bekijkt dagelijks de cijfers van het RIVM. Mocht er verandering optreden, dan wordt dit bericht vernieuwd. Tot die tijd is het laatste bericht op deze pagina nog steeds actueel. Het kan dus zijn dat er geen dagelijkse of zelfs wekelijkse update is. 

____________________________

Bericht zondag 19 april

Aantal inwoners in ziekenhuis blijft stabiel 

Teylingen • Het aantal inwoners in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus is al een week stabiel. Nog steeds zijn twaalf mensen opgenomen. Er zijn geen inwoners aan het virus overleden. 

De dagelijkse cijfers van het RIVM laten zijn dat het aantal patiënten in het ziekenhuis gelijk blijft. De data zeggen niets over andere mogelijke sterfgevallen, bijvoorbeeld in verzorg- of verpleegtehuizen of in de thuissituatie.

In totaal liggen 9.704 mensen in het ziekenhuis en zijn in totaal in Nederland 3.684 mensen overleden aan het virus.

_____________________________________________

Bericht zaterdag 11 april

Nu twaalf inwoners in het ziekenhuis door corona

Teylingen • Twaalf inwoners liggen in het ziekenhuis door het coronavirus. Bijna een week bleef het aantal stabiel op elf, maar sinds vandaag is daar een twaalfde patiënt bijgekomen. 

Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM zojuist heeft gepubliceerd. 

-----------------------------------------------------------------------

Bericht van zaterdag 4 april

Elf inwoners in het ziekenhuis door corona

Teylingen • Elf inwoners uit Teylingen liggen momenteel in het ziekenhuis door een besmetting met het coronavirus.

Het RIVM publiceert dagelijks nieuwe cijfers over het aantal ziekenhuisopnames per gemeente.

Corona-kaart

De kaart met corona-gevallen per gemeente vermeldt bij Teylingen het getal 29,4. Dit betekent niet dat er ruim 29 bevestigde corona-besmettingen zijn. Je moet hiervoor het aantal inwoners van Teylingen (circa 36.441) delen door 100.000, en die uitkomst vermenigvuldigen met 29,4. Dan kom je uit op 10,71. Dit betekent dat 10 besmette persoon uit Teylingen in het ziekenhuis liggen. 

Het aantal besmette personen wordt niet meer bekend gemaakt. Dat komt omdat niet iedereen bij symptomen getest wordt. Aan die mensen wordt gevraagd thuis in quarantaine te blijven. 

Uit de krant