De rotonde bij de Van Pallandtlaan in Sassenheim.
De rotonde bij de Van Pallandtlaan in Sassenheim. Foto: MV

Studie N208/N443 gaat onvermoeibaar door

Politiek Sassenheim

Teylingen • Nu de provincie Noord-Holland niet verder wil met het project Duinpolderweg, betekent niet dat de studie verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid N208 (Van Pallandtlaan) en N443 (’s-Gravendamseweg, Teylingerlaan en Carolus Clusiuslaan) stopt. Integendeel. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen blijven de bestudering voortzetten, hoewel zij het voorgenomen besluit van de provincie Noord-Holland betreuren.

In Sassenheim is het project Duinpolderweg van belang in de discussie over de oplossingen voor het op peil houden van de verkeersdoorstroming, het realiseren van verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers en het creëren van een HOV-verbinding.

Burgercomité

In een van de mogelijke uitkomsten speelde de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg ten zuiden van Lisse (aftakking A44 bij Abbenes via de Tweede Poellaan naar de Heereweg) een significante rol. Met name het Burgercomité Teylingen Noord zinspeelde op die variant. “Als de Duinpolderweg daadwerkelijk niet doorgaat, zou dit teleurstellend zijn”, zegt de comitéwoordvoerder. “Wij zien niet hoe een project waar langdurig - tot wel vijftien jaar lang - door vele partijen aan is gewerkt en draagvlak werd gezocht en gevonden, zomaar stop gezet wordt. Vanuit het comité zijn wij benieuwd naar de reactie én de vervolgstappen van wethouder Marlies Volten in haar samenwerking met de provincie Zuid-Holland. Dat wachten wij af.” 

Nut en noodzaak niet ter discussie

Ook de provincie Zuid-Holland betreurt het voorgenomen besluit van haar buurprovincie zeer. Daarnaast heerst verbazing over het uitblijven van een totaaloplossing. Toch gaat zij er vanuit dat de provincie Noord-Holland alsnog haar verantwoordelijkheid neemt in het project Duinpolderweg. Tegelijkertijd gaat ze bezien wat de mogelijke effecten zijn van het voorgenomen besluit van Noord-Holland op haar lopende projecten. “De nut en noodzaak van de onderzochte maatregelen uit de studie naar de N208 staan niet ter discussie”, aldus Marcel van den Eng, bestuursadviseur en woordvoerder van gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.        

Uit de krant