In de zomer van 2021 kan de herinrichting van het andere deel van het sportpark opgepakt worden. | Foto: archief
In de zomer van 2021 kan de herinrichting van het andere deel van het sportpark opgepakt worden. | Foto: archief Foto: MV

Start van herinrichting sportpark Elsgeest volgend jaar op de planning

Politiek Voorhout

Voorhout • De aanbesteding en uitvoering van de uitbreiding van sportpark Elsgeest zou voor handbalvereniging Foreholte kunnen starten direct na het vaststellen van het benodigde bestemmingsplan. Naar verwachting gaat de gemeenteraad in november hierover een besluit nemen. De andere verenigingen wachten tot na het sportseizoen. In de zomervakantie van 2021 kan de herinrichting van het overige, bestaande gedeelte van het sport- en recreatiepark opgepakt worden.

Door Nico Kuyt

De procedure om te komen tot een bestemmingsplan loopt. De omgevingsdienst West Holland (ODWH) heeft gekeken naar de onderzoeken naar akoestiek en stikstofdepositie en met een enkele kleine wijzigingen kunnen deze rekenen op instemming. Het is niet mogelijk dat de gemeenteraad al in september een besluit neemt over het bestemmingsplan en in oktober vergadert de raad niet, dus schuift het door naar 5 november.

Ballonhal

De handbalvereniging is op dit moment bezig met de uitwerking van de ballonhal en het verenigingsgebouw. De eerste schetsen zijn gereed. Er is nog discussie met de gemeente over een gewenste uitbreiding van het gebouw. In het projectplan is een vervanging van het huidige gebouw opgenomen, maar de handbal wil een uitbreiding vanwege de inpassing van de rolstoelhandbal en de te verwachten groei van het ledenaantal.

Invulling recreatieve gedeelte

Voor het recreatieve gedeelte van het sportpark is nog geen uitwerking gereed. Een landschapsarchitect gaat in samenspraak met de verenigingen en de groep ‘Betrokken Voorhouters’ een plan bedenken voor de invulling van de voorzieningen en de groenstructuur, zo valt te lezen in een memo die B&W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Uit de krant