Ineke met haar kippen in de tuin op het complex aan de Tweede Elsgeesterweg. | Foto: pr.
Ineke met haar kippen in de tuin op het complex aan de Tweede Elsgeesterweg. | Foto: pr. Foto: pr.

Tuineigenaren op volkstuincomplex Elsgeest zijn vandalisme meer dan zat

Algemeen Voorhout

Voorhout • De kippen op volkstuincomplex Elsgeest zijn niet meer veilig. Afgelopen weekend stalen dieven 's nachts bij twee tuinders de Wyandotte kippen. Ook werd een schuurtje vernield. Het zijn lang niet de eerste diefstallen en vernielingen waar de tuineigenaren van de jubilerende vereniging mee te maken krijgen. Het bestuur denkt na over een avondsluiting.

"Moeten we onze kippen achter slot en grendel gaan stoppen, de kas op slot doen of camera’s gaan ophangen?" Tuineigenaar Ineke Weterings is boos en verdrietig. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april namen dieven vrijwel al haar Wyandotte kippen mee. Beestjes die ze met liefde heeft grootgebracht. De oudste kip is tien jaar en luistert naar de naam 'mega oma', de jongste net een half jaar oud. "Het zijn prachtige tamme scharrelkipjes, die vaak losliepen op de tuin, tot groot vermaak van de wandelaars. En ze legden heerlijke eieren," vertelt ze. "Het zijn generaties aan kippen, en die zijn nu weg."

Ook bij een andere eigenaar zijn precies de wyandotte kippen gestolen. Dat maakt dat Ineke denkt dat het geen vos, buizerd of bunzing is geweest die de beestjes heeft meegenomen. En vorige week maakte een andere tuinder ook al melding van diefstal van tien kippen.

Lees verder in De Teylinger van woensdag 22 april.

Uit de krant