Een van de beelden uit de brochure voor Kagerzoom. | Foto: pr.
Een van de beelden uit de brochure voor Kagerzoom. | Foto: pr. Foto: pr.

Werkzaamheden Kagerzoom op donderdag van start

Algemeen Warmond

Warmond • De werkzaamheden rondom de golfbaan bij de Kagerzoom gaan deze week van start. Er worden plasbermen aangelegd en een gedeelte van het fiets-voetpad bij de molen wordt verlegd. De werkzaamheden duren tot 11 mei. Een inwoner van de Merenwijk vroeg burgemeester Breuer vorige week nog om het project uit te stellen. Een rondje kunnen wandelen is in deze coronatijd belangrijker, zo stelt hij.

"Een niet afgesloten rondje om de golfbaan waar nu veel mensen gebruik van maken om een even een frisse neus te halen, lijkt nu van hogere prioraire waarde. Ik wil graag een appél op u doen om mee te bewegen en tot uitstel van de werkzaamheden gaan omdat er onvoldoende rekening in de sterk veranderende context (corona crisis)," zo schrijft de man aan de burgemeester.

Website alsnog aangepast

De inwoner van de Merenwijk, de Leidse wijk aangrenzend aan het gebied, wijst daarin onder andere op de gebrekkige communicatie over de werkzaamheden, waardoor veel onduidelijkheid is ontstaan over het al dan niet gedeeltelijk open blijven van de paden. Op de website kagerzoom.info is na de mail aan de burgemeester, geschreven op dinsdag 14 april, alsnog informatie over de werkzaamheden verschenen.

Geen uitstel

Het aannemersbedrijf zou vanaf maandag tot 11 mei aan het werk zijn. Op dinsdag bleek er nog geen start te zijn gemaakt. "Ze gaan op donderdag beginnen," meldt een communicatiemedewerkers van de gemeente na vragen van de redactie. Op woensdag laat zij aanvullend weten: "Achter de schermen waren ze al gestart, maar donderdag beginnen ze met de aanvoer van materiaal en wordt het dus zichtbaar". 

's Avonds pad geopend

Op werkdagen is het fiets-voetpad tussen 7.00 en 17.00 uur gesloten. Daarna wordt de afzetting verwijderd en kan het fiets- voetpad gewoon 's avonds worden gebruikt. Ook wordt het fiets-voetpad aan het einde van elke werkdag schoongemaakt. Het gedeelte waar het pad wordt opgebroken en verlegd blijft wel volledig afgesloten van 20 april tot 5 mei. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Merenwijk.

Lees de reactie van de wijkvereniging Merenwijk op de start van de werkzaamheden en de gebrekkige communicatie daaromheen in De Teylinger van woensdag 22 april.

Uit de krant