Robin Konings (l) als lid van de Rekenkamercommissie. | Foto: PR
Robin Konings (l) als lid van de Rekenkamercommissie. | Foto: PR Foto: PR

Robin Konings (VVD) vertrekt uit gemeenteraad

Politiek Teylingen

Teylingen • Na bijna tien jaar actief te zijn geweest voor de VVD en meer dan zes jaar raadslidmaatschap vertrekt Robin Konings (26) uit Teylingen. Na de raadsvergadering van 4 juni gaat hij verhuizen naar Den Haag.

“Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn in de gemeente waar ik ben opgegroeid en die mij zoveel heeft gegeven. Ik hoop dat ik de inwoners dichter bij de gemeente heb gebracht en heb laten zien dat er altijd de ruimte is om je stem te laten horen.”

Voorkeursstemmen

Konings werd in oktober 2010 lid van de VVD Teylingen, nadat hij in de schoolklas van het Rijnlands in een vurige discussie met Ard van der Steur, toenmalig fractievoorzitter van die partij, was beland: “Hij nodigde mij na die discussie uit om eens mee te doen aan een fractievergadering, even later ben ik lid geworden en nooit meer weggegaan.” Tweemaal werd Konings verkozen met voorkeursstemmen in de gemeenteraad: 153 in 2014 en 187 in 2018. “Dat vond ik misschien wel het mooiste, de verkiezingscampagnes: Laten zien waar je voor staat en wat jouw idealen zijn.” 

Inzetten voor VVD

Monique de la Rie, fractievoorzitter, voegt daaraan toe: ”Het is jammer dat Robin geen starterswoning in Teylingen betrekt. Daar heeft hij zich altijd hard voor gemaakt. Nu gaan we hem hier missen, maar ik weet zeker dat hij zich blijft inzetten voor de VVD. En wij wensen hem natuurlijk heel veel succes in Den Haag”. 

De fractie van de VVD laat weten dat er, met de uitslag van de verkiezingen als leidraad, een opvolger wordt geïnstalleerd in de raadsvergadering van 4 juni.

Uit de krant