Afbeelding
Foto: pixabay

Fractie Piket stelt vragen over budget duurzaamheidslening

Politiek Teylingen

Teylingen • Raadslid Dion Piket van de Fractie Piket is verbolgen over dat er blijkbaar geen budget meer is voor de duurzaamheidslening. Daarover is de gemeenteraad niet geïnformeerd, zo stelt hij.

Door Nico Kuyt

Piket las op website van de gemeente dat er geen medewerking meer kan worden verleend aan aanvragen voor een duurzaamheidslening. Er is namelijk geen ruimte meer in het budget. Verwezen wordt naar mogelijke landelijke en provinciale subsidies- en financieringsmogelijkheden. Dit schoot Piket in het verkeerde keelgat. Het al dan niet verstrekken van een budget is een bevoegdheid van de raad. Zodra het budget uitgeput is, is het aan de raad om te besluiten om al dan niet een nieuwe budget beschikbaar te stellen. 

Niet aan de raad voorgelegd

De raad is evenwel over de uitputting niet geïnformeerd. Ook voor wat betreft het doorverwijzen naar landelijke en provinciale mogelijkheden, die keuze is de raad niet voorgelegd. Hij heeft hierover vragen aan B&W gesteld en wil weten hoeveel duurzaamheidsleningen er per jaar tot op heden zijn verstrekt, hoeveel er zijn afgelost en hoe het budgetverloop was.

Uit de krant