Fred Koot.
Fred Koot. Foto: pr.

Fred Koot verlaat D66 en gaat door als onafhankelijk raadslid

Politiek Teylingen

Teylingen • Fred Koot verlaat de fractie van D66 en gaat door als onafhankelijk raadslid. Hij is het tweede raadslid dat breekt met een coalitiepartij. Eerder scheiden de wegen zich tussen Dion Piket en Trilokaal.

Koot kondigde in februari nog aan tijdelijk een stapje terug te doen vanwege gezondheidsklachten. Hij zou na het zomerreces terugkeren voor D66 in de raad. 

Dat loopt nu anders, maar wel in goed overleg, schrijft D66 in een persbericht. "De afgelopen tijd is gebleken dat individuele ambities van de D66-raadsleden voor de tweede helft van deze raadsperiode hoog zijn en uiteenlopen. Daarom hebben zij gezamenlijk gekozen voor een eigenstandige route en elkaar zo de ruimte te bieden om de persoonlijke drijfveren beter te kunnen invullen en het raadslidmaatschap op eigen wijze vorm te kunnen geven," aldus de partijleden. 

Edith Alkemade en Bart van der Ploeg gaan samen verder in de D66-fractie.

Kleine meerderheid voor coalitie

Koot blijft het programma Vitaal Teylingen wel steunen, zo meldt het persbericht ook. Doordat ook Koot, net als Piket, doorgaat als eenmansfractie, heeft het college van VVD, Trilokaal en D66 nog de kleinst mogelijke meerderheid. VVD heeft zeven zetels, Trilokaal vier zetels en D66 twee zetels. De Teylingse gemeenteraad bestaat in totaal uit 25 leden. 

Uit de krant