Vlogserie als aanloop naar Kunstweek 2020 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Warmond

Vlogserie als aanloop naar Kunstweek 2020

Warmond • Het thema van de Kunstweek 2020 is Warmond Utopia. Dat heeft de organisatie geïnspireerd om een vlogserie op te nemen in Warmond, die te zien is op de website van de Kunstweek Warmond. Ook delen de commissieleden daar hun persoonlijke kunsttips, met de intentie troost en afleiding te bieden in deze tijd.

Kunstenaars hebben zich altijd laten inspireren door het verlangen naar een betere wereld. Die ideale samenleving heeft de naam Utopia gekregen. In dat begrip ligt een zekere onbereikbaarheid opgesloten, maar volgens de organisatoren van de Kunstweek is het dichterbij dan je denkt. “Voor ons is Warmond Utopia”, stelt Hans Goudsmit.

Oude Toren

Als voorbereiding op de Kunstweek worden er vlogs gemaakt over de meest schilderachtige plekjes van Warmond. De eerste aflevering, over De Oude Toren, staat inmiddels online op www.kunstweekwarmond.nl. Hans Goudsmit vertelt over de geschiedenis van deze plek en kunstenaar Nicoline Heemskerk maakt ter plekke een olieverfschilderij (op de foto onder). De filmpjes worden gemaakt door Warmonder Hans van Gerven.

Kunstvitamine

De komende maanden zullen geregeld nieuwe filmpjes worden geplaatst. Ze maken deel uit van de rubriek Kunstvitamine, die de commissie vanwege de coronacrisis heeft bedacht. Wekelijks verschijnt een persoonlijke tip van een van de commissieleden, over kunst in de breedste zin van het woord: van boeken en muziek tot aan kleurplaten. Dit vanuit het idee dat kunst een vitamine voor de ziel is: die je kan oppeppen, afleiden of troosten. Ook moedigt het aan om zelf aan de slag te gaan.

Warmond Utopia

Het thema Warmond Utopia was al gekozen voordat het coronavirus opdook. De kunstweekcommissie zet de voorbereidingen voorzichtig in gang en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. “We kijken steeds wat de mogelijkheden zijn en proberen een programma samen te stellen wat daarop aansluit”, aldus Hans Goudsmit. “Juist in deze tijd hebben we kunst en cultuur nodig.”

De Kunstweek 2020 staat gepland voor 6 tot en met 15 november. Het laatste nieuws en de eerder genoemde inspiratie zijn te vinden op www.kunstweekwarmond.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>