De skeelerbaan in de Veerpolder is in gebruik. | Foto: pr./Arjen Vervoort
De skeelerbaan in de Veerpolder is in gebruik. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

WIJC neemt skeelerbaan alvast in gebruik

Sport Warmond

Teylingen n Bij de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) is de nieuwe skeelerbaan inmiddels in gebruik. De baan zou in april feestelijk geopend worden, maar dat officiële moment is uitgesteld. 

Toch kunnen leden en niet-leden tot 12 jaar de verharde baan op. Op maandagavond deden 29 enthousiaste jonge skeeleraars onder de 13 jaar mee aan de eerste training. Zij hoeven geen afstand meer van elkaar moeten houden. Een dag later volgden een kleine 20 sporters van de 13 tot en met 18 jaar, die wel mogen sporten maar met de anderhalve meter afstand van elkaar.

Buitensportprotocol

De WIJC houdt, net als andere sportclubs, bij de trainingen een speciaal buitensportprotocol aan om de trainingen in deze coronatijd zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Dit protocol is door de club aan de gemeente Teylingen voorgelegd die hieraan ook haar goedkeuring heeft gegeven. In dit protocol wordt beschreven hoe contact tussen verschillende groepen en gezinnen zoveel mogelijk kan worden vermeden. Zo zal er gebruikt worden gemaakt van twee gescheiden parkeerplaatsen en twee gescheiden toegangspoorten. En trekken de jongsten de skeelers en bescherming thuis of bij de fiets of auto aan. De ouders blijven van het terrein.

Proeflessen voor de jongsten, thuistrainingen voor volwassenen

Op WIJC.nl kan nog ingeschreven worden voor trainingen op de splinternieuwe baan in de Veerpolder tegen de Leidse Merenwijk. Jongeren onder de 13 die de nieuwe skeelerbaan willen proberen en willen proeven aan het skeeleren kunnen gebruik maken van drie proeflessen. Aanmelden hiervoor kan per mail op tc@wijc.nl.

Voor de leden van 19 jaar en ouder die voorlopig nog niet in groepsverband kunnen trainen bij de WIJC heeft de Warmondse IJs- en Skeelerclub speciale thuistrainingsschema’s beschikbaar gesteld op WIJC.nl. Ook niet leden kunnen van deze schema’s gebruik maken om later als de trainingen ook voor volwassenen weer worden opgestart te kunnen aansluiten.

Uit de krant