Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Uitstel onderzoek naar multifunctioneel centrum

Politiek Voorhout

Voorhout • De gemeenteraad heeft vorig jaar B&W verzocht een onderzoek te doen naar een realisatie van een centraal gelegen multifunctionele accomodatie (MFA) in Voorhout. Maar ook hier gooit het coronavirus roet in het eten. Het onderzoek is voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet.

Door Nico Kuyt

Bij een multifunctionele accommodatie wordt gedacht aan het centraal onder één dak brengen van de bibliotheek, zorgorganisaties, theater, sport- of gymzaal, welzijnsorganisaties en dergelijke. Een dorpshart waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samenkomen voor ontspanning en culturele en educatieve activiteiten, zo betitelden de indieners van de motie, de fracties D66, CDA en GroenLinks, het.

In het sterk uitbreidende Voorhout is er de wens om de leefbaarheid en sociale cohesie te vergroten en bepaalde maatschappelijke en educatieve voorzieningen zoveel mogelijk te concentreren. Vorig jaar was er namelijk nogal een geschuif van organisaties om passend en betaalbaar onderdak te vinden.

Brede participatie

De motie haalde destijds nipt een meerderheid, 12 voor en 11 tegen, maar B&W werd daarmee opgedragen te onderzoeken of er in Voorhout draagvlak voor is. Maar het onderzoek kampt met onvoorziene vertragingen, zo moest wethouder Arno van Kempen de gemeenteraad recent melden. In maart 2020 hebben een drietal bureaus een offerte ingediend, juist voor de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Dit bracht een spaak in het wiel, want een kernpunt van de uitvoering van het onderzoek is een actieve en brede participatie met betrokken partijen. En dat gaat nu even niet. Daarom is B&W genoodzaakt het onderzoek uit te stellen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer het nu wel van start kan gaan. Het wachten is totdat het virus afdoende onder controle is.

Uit de krant