Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

CDA steunt eenmalige lastenverlichting horeca

Politiek Teylingen

Teylingen • De roep van de horeca voor lastenverlichting wordt door het CDA ondersteund. De CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Reny Wietsma hebben over de eenmalige gemeentelijke steun vragen aan B&W gesteld.

De beide CDA'ers wijzen op het terrasseizoen in Teylingen die loopt van 1 april tot 1 oktober 2020. April is voor horecaondernemers, ook die met een terras, in ieder geval een verloren maand. Ook worden zij geconfronteerd met de anderhalvemetersamenleving, waardoor zij met een forse omzetverlies geconfronteerd worden.

Voor een aantal onder hen is de anderhalvemetersamenleving überhaupt geen reëel verdienmodel. Terrassen bieden dan de mogelijkheid om hieraan iets verzachtend tegemoet te komen.

Kwijtschelden gemeentelijke lasten

De CDA-fractie wil de horecaondernemers tegemoet komen door voor 2020 eenmalig de gemeentelijke lasten, die samenhangen met het uitbaten van een terras op de openbare weg of op gemeentegrond, niet te innen en kwijt te schelden. Beide raadsleden vragen B&W onder andere, waar terrassen op de openbare weg gecombineerd worden met openbaar parkeren, deze al dan niet volledig voor terras beschikbaar te stellen, zodat optimaal tegemoet gekomen kan worden aan de anderhalvemeter inrichting en tegelijkertijd het omzetverlies van de horecaondernemers zoveel mogelijk kan worden verzacht. (NK)

Uit de krant