Afbeelding

Hierom is glasvezel de beste aansluiting voor het internet

Algemeen

Zakelijk* • Anno 2020 kunnen steeds meer Nederlanders gebruik maken van het glasvezelnetwerk dat aangelegd wordt in ons land. Toch geldt dit helaas niet voor elk huishouden, want er zijn nog altijd veel regio’s die nog aangesloten zijn op het glasvezel. Dit is ook het geval in de gemeente Teylingen, al zijn er ook best veel woningen die al wel een glasvezelverbinding hebben gekregen. Wil jij weten of je glasvezel hebt? Doe dan de glasvezel check

Werking van glasvezel

Glasvezel wordt dus gezien als de beste aansluiting voor het internet, maar hoe werkt het überhaupt? Nou, je kunt het eigenlijk vergelijken met het doorseinen van een morsecode met behulp van een zaklamp. Als je de lamp steeds lang of kort aan- en uitschakelt dan zal dit een serie aan punten en strepen creëren. Op deze manier geef je in morsecode een boodschap door, maar ook bij glasvezel gaat het zo. De digitale data wordt namelijk verstuurd door een laserlicht dat op een gigantische snelheid steeds aan- en uitgeschakeld wordt. Hoe sneller dit gaat, hoe sneller de data wordt verstuurd.

Voordelen van glasvezel

Een voordeel van glasvezel is de hoge snelheid. Het internet via glasvezel is namelijk een stuk sneller dan bij de andere mogelijke aansluitingen. Bovendien is de snelheid van het uploaden even snel als de snelheid van het downloaden bij glasvezel, dit is bij andere aansluitingen juist vele malen langzamer. Daarnaast is het glasvezelnetwerk een open netwerk. Dit houdt in dat iedereen zijn diensten mag aanbieden op glasvezel waardoor je als consument meer hebt te kiezen.

Glasvezel in Teylingen

Met een glasvezel check kun je er achter komen of jij ook aangesloten bent op het glasvezelnetwerk. Daarnaast kun je ook de BreedbandAtlas van Stratix hiervoor gebruiken. Dit is een interactieve kaart van Nederland waarin valt te zien welke woningen aangesloten zijn op glasvezel. Daarnaast zie je ook de huizen die een koper of coax verbinding hebben. In de gemeente Teylingen blijkt dat met name in Sassenheim veel huishoudens gebruik kunnen maken van glasvezel. Ook een aantal woningen in Voorhout hebben een glasvezelverbinding.

*Dit artikel is een commerciële samenwerking

Uit de krant