Afbeelding
Foto: pr.

Dichter Joep Derksen debuteert met '(H)eerlijke gedichten'

Algemeen Voorhout

Teylingen • 'De seconde is voorbij, de vlam verdwenen. Of hij er nooit is geweest, gaat zijn wijsheid voorgoed verloren.’ Veel mensen hebben al gedichten van Joep Derksen gezien. Of het nu gaat om de gedichten op de buitenmuur van de Katwijkse parkeergarage ‘Kunst in Duin’ of zijn dichtregel op de fietstunnel van de Nagelbrug in Voorhout. Deze week verschijnt de allereerste dichtbundel van Derksen: ‘(H)eerlijke gedichten’. Wethouder Arno van Kempen neemt het eerste exemplaar op dinsdag 9 juni in ontvangst. 

Heel bijzonder is, dat in ‘(H)eerlijke gedichten’ honderd gedichten staan, variërend in lengte van één tot honderd woorden. "Ik liet me inspireren door een ‘Elfje’: een gedicht met elf woorden’’, geeft Derksen aan, van wie zijn werken ook ieder jaar bij Kunst in ’t Overbosch te bewonderen zijn. "Als je een mooi gedicht kunt maken van elf woorden, moet dat ook mogelijk zijn met bijvoorbeeld 5, 23 of 89 woorden.’’

Beperkte oplage

(H)eerlijke gedichten is uitgebracht in a ‘limited edition’, dus alleen de mensen die snel het boek ophalen bij de boekhandel kunnen een exemplaar op de kop tikken. Derksens gedichten bieden troost, zorgen voor een lach of gefronste wenkbrauw. Hoe dan ook; de teksten laten je niet onberoerd!

Beslommeringen en standpunten

In de bundel '(H)eerlijke gedichten' (ISBN: 978-90-828414-9-7), dat voor slechts 10 euro bij Primera Voorhout en andere boekwinkels te koop is, staan gedichten over dagelijkse beslommeringen, dieren worden vermenselijkt, maar ook schroomt Derksen niet om maatschappijkritische standpunten naar voren te brengen.

Uit de krant