Afbeelding
Foto: pr.

Digitale zwemles bij de Columbiaan

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Bij zwemvereniging De Columbiaan is afgelopen week de eerste digitale zwemles gegeven. In verband met de corona-maatregelen heeft de Columbiaan dit bij een zwemmer uitgeprobeerd.

Bijna alle zwemgroepen zijn inmiddels alweer in het water gedoken, maar voor de kwetsbare groepen is dit erg lastig. Deze zwemmers hebben de lesgever in het water echt nodig. De anderhalve meter afstand is lastig realiseerbaar bij de jongste A zwemmertjes, en dit geldt ook bij sommige deelnemers van de vrouwen-groep. De Columbiaan heeft ondanks de maatregelen, de wens om zoveel mogelijk zwemlessen te kunnen blijven geven en heeft daarom deze digitale zwemles geïntroduceerd. De reden van deze les is dat onze lesgever tot de risicogroep behoort, zij mag voorlopig niet in het zwembad komen.

Er was een fantastische samenwerking tussen de (volwassen) leerling in het water, de assistent aan de badrand en de lesgever thuis, gefaciliteerd met een video-belverbinding. De les kon succesvol gegeven worden. "Het fijne is dat je gewoon met elkaar kunt spreken, en instructie en correcties geven. De lesgever kan alles overzien en de assistent herhaalt indien nodig de instructies." Na afloop werd al snel geconcludeerd dat deze manier van lesgeven voor herhaling vatbaar is.

Uit de krant