Afbeelding
Foto: remco out

Gemeentelijk steunfonds helpt sociaalmaatschappelijke organisaties in moeilijke tijd

Politiek Teylingen

Teylingen • Instellingen op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk hebben het door de coronacrisis zwaar. Daardoor kunnen ze financieel in de problemen komen en moeten ze mogelijk hun activiteiten beëindigen. Het college van Teylingen wil dit waar mogelijk voorkomen en heeft het initiatief genomen om een gemeentelijk steunfonds in het leven te roepen. 

De regeling is bedoeld om de non-profit organisaties in Teylingen te steunen als zij liquiditeitsproblemen hebben gekregen door de coronacrisis.  De sociaalmaatschappelijke organisaties zoals sport- en culturele verenigingen lopen inkomsten mis, terwijl vaste lasten zoals de huur wel betaald moeten worden.

Over de regeling

De regeling geldt tot en met december 2020. De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen. En er gelden voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. 

Inwerkingtreding steunfonds

Op de website onder coronavirus/gemeentelijk-steunfonds-voor-maatschappelijke-organisaties staat meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden. 

Vanaf 10 juni kunnen aanvragen digitaal worden ingediend. Bij vragen, neem contact op met de gemeente via gemeente@teylingen.nl

Uit de krant