Afbeelding
Foto: pr./social media

Boer Gerard Mul uit Warmond twittert met @Boerburgertweet

Algemeen Warmond

Warmond • Biologische rundvee- en schapenhouder Gerard Mul uit Warmond is deze week de hele week gastboer op het populaire en landelijk bekende social media-platform @Boerburgertweet. Dit platform wordt op Twitter en Facebook door tienduizenden mensen gevolgd.

Versluis gaat van 15 tot 21 juni op Twitter en Facebook met burgers in gesprek over de voedselproductie en specifiek over zijn blaarkoprunderen, schapen, weidevogels en zijn inspanningen op het gebied van natuurbeheer. Via @Boerburgertweet twitteren boeren, tuinders, telers en vissers collectief over hun dagelijkse werk en leven. @Boerburgertweet bestaat al sinds 2015 en heeft op Twitter ruim 12.500 volgers en op Facebook bijna 20.000. Volgers kunnen direct vragen stellen aan de deelnemende boeren en krijgen ook direct antwoord op hun vragen. Zo ontstaat er een boer-burgerdialoog. 

Informeren over werk als boer

Doel van @Boerburgertweet is om de burger beter te informeren over het leven en werk als boer en de keuzes die zij maken. Ook leren burgers meer over de herkomst van hun voedsel en bloemen én krijgen zij op een begrijpelijke manier uitleg over de voedsel- en bloemenproductie. Boerburgertweet is te volgen via: www.twitter.com/boerburgertweet of www.facebook.com/boerburgertweet.

Uit de krant