Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

'De Warmond Challenge': Online paardenkoers in plaats van kortebaan op Herenweg

Warmond • De kortebaan van Warmond kan op zaterdag 4 juli niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Warmond en andere vaste bezoekers van de koers over de Herenweg toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Warmond Challenge’. Hiervoor heeft het gekozen voor de koersen op de Alkmaar ZEturf Arena.

Op zondag 5 juli staat op deze baan de eerste meeting gepland sinds de coronacrisis. De exacte starttijden van deze meeting zijn zo snel mogelijk terug te vinden op Kortebaandraverijen.nl. Deze website biedt vanaf donderdag een uitgebreide voorbeschouwing van de hoofdkoers aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Herenweg kan hierdoor toch online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. 

Alternatieve kortebaankalender

‘De Warmond Challenge’ is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

Mooie verhalen

De website volgt ook de kortebaanpaarden die in actie komen op de langebaan en licht eventuele sprintkoersen uit. Daarnaast gaat de redactie in negen etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland op zoek naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport, komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online, zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport te lezen en worden er podcasts gemaakt. Er staat zelfs een tweede virtuele kortebaan op de planning. De redactie hoopt dat er vanaf september weer op de kortebaan wordt gekoerst. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het seizoen afgemaakt met de ‘challenges’ en bovenstaande rubrieken. Kortebaandraverijen.nl hoopt daarmee de vele liefhebbers van de kortebaan zoveel mogelijk drafplezier te geven in deze bizarre tijd.

Meer berichten